Sing melu situs iki saiki wis biasa digunakake, kita asring ngomong babagan ADHD. Kita ngobrol babagan iki saka sudut pandang saka wong-wong sing manggon karo bocah-bocah lan wong enom sing duwe ciri-ciri kasebut, kaya sing kita ucapake saka sudut pandang spesialis, utamane babagan profil neuropsychological.

Topik liyane sing asring kita fokus ing uneg-uneg evolusi ADHD kanthi umur tambah. Iki minangka aspek sing ditakoni wong tuwa bocah sing menehi perhatian khusus kanggo awake dhewe, lan jelas yen iki. Asring dheweke kaget amarga wedi yen uripe ora bakal gampang amarga wedi amarga bisa uga ora otonom. Untunge, dalane ora terus banget, sanajan sawetara kesulitan sing rada sering.

Saka sudut pandang iki, riset ilmiah migunani banget, utamane sing nganalisa trajektori evolusi bocah sajrone wektu sing suwe. Sampeyan uga kudu nyatakake yen panaliten kasebut, sing menehi rumit, ora cukup; wektu iki, Nanging, kita bejo amarga wis nemokake[1], menarik banget, sing prihatin penghasilan ekonomi wong diwasa didiagnosis karo ADHD ing umur pangembangan.

Panaliten

Kaya sing dakkandhakake, tujuan panliten kasebut yaiku nyelidiki efek jangka panjang ADHD ing sukses ekonomi. Kangge tujuan iki Pelham III lan kolaborasi[1] ing antarane taun 1987 lan 1996, dheweke milih klompok 364 bocah sing didiagnosis karo ADHD lan klompok 240 biasane ngembangake bocah, sing banjur ditliti maneh nalika umur 25 taun kanggo nliti status sosio-ekonomi. Asil kasebut ditindakake maneh nalika umur 30 taun kanggo ngevaluasi pangowahan luwih saka 5 taun.

results

Apa sing diteliti dening para peneliti dadi menarik banget lan asil kasebut sebut wae.

Klompok asil sing pisanan diklumpukake ing umur 30 taun:

  • 30% - 33% wong sing duwe ADHD isih urip ning omah karo wong tuwa (dibandhingake 9% - 12% saka normotypics).
  • Klompok subjek didiagnosis karo ADHD piyambakipun pikantuk 37% kurang saka klompok kontrol.
  • Rata-rata, individu sing duwe ADHD ngilangi 66% kurang tabungan.
  • 22% wong sing ditampa ADHD pitulungan finansial saka wong tuwa dene ing normotypics mung 8%.
  • Nilar omah, 47% subjek kanthi ADHD bali menyang omahe wong tuwane, dibandhingake 27% saka klompok kontrol.
  • Pungkasan, individu sing duwe ADHD takon pitulungan darurat darurat kanthi kaping pindho frekuensi dibandhingake karo liyane.

Aspek sing narik kawigaten yaiku yen mung ngirangan pengurangan gejala subgroup ADHD, umume asil isih signifikan, sanajan nimbang subyek karo ADHD nanging total pangapuran gejala.

Salajengipun, efek ADHD ing tingkat ekonomi sebagian ditengah karo tingkat pendhidhikan. Kanthi tembung liyane, tingkat pendhidhikan sing luwih dhuwur, tingkat ekonomi sing beda-beda kurang ditliti dibandhingake karo populasi "normal". Nanging, kudu dielingake yen efek kasebut mung dikurangi, nanging ora ilang, yaiku yen ana tingkat akademik sing beda, beda ekonomi tetep terus, sanajan ora kurang.

Gugus kaping pindho tinimbang mikir babagan owah-owahan sing umur antara 25 nganti 30 taun:

  • Dibandhingake urip karo wong tuwa, ing wektu iki, wong sing duwe ADHD lunga saka 40% nganti 33%, nanging pangowahan kasebut luwih akeh ditandhani ing normotypics sing saka 28% dadi 12%.
  • Ing klompok karo ADHD ingnambah penghasilan saben wulan ing 5 taun, yaiku $ 285, nalika ing klompok kontrol penghasilan saben wulan tuwuh $ 974.
  • Individu karo ADHD, luwih saka 5 taun, tabungan tambah kanthi $ 1.508, lan norma pola tambah tabungan $ 3.722.

Klompok asil katelu gegayutan ramalan ing umur kabeh data sing mung didaftar; sing paling relevan yaiku:

  • Dibandhingake kanggo ngontrol subjek klompok, sing duwe ADHD wong-wong mau bakal entuk urip sajrone umur kabeh $ 1,1 yuta kurang (2,26 yuta tinimbang 3,36 yuta).

Klompok asil pungkasan mesthi ana hubungane karo ramalan data sing wis didaftar, nanging wektu iki kanggo ngira aset ing umur pensiun:

  • Perkiraan saka aset nglumpukake saka wong sing duwe umur ADHD nganti pensiun wiwit nyuda 35% dibandhingake karo normotypics, nganti kurang 64%.

Serat

Yen kita ngomong babagan ADHD, kita biasane mikirake efek langsung ing kinerja lan prilaku sekolah, bisa uga ana ing ngarsane masalah liyane kayata tingkat stres, depresi utawa penyalahgunaan zat (sing, elinga, ora. tansah ana). Ing kasus iki, nanging indikasi ekonomi dijupuk minangka referensi, nemokake cara ADHD nuduhake reperkusi ing meh kabeh paramèter (bathi, kemampuan kanggo ngirit, butuh bantuan ekonomi saka wong liya ...).

Sadurunge, kita nyatakake manawa masalah finansial iki uga ana ing subgroup ADHD kanthi remisi gejala; aspek iki cocog banget lan kudu dipertimbangake kanthi serius dening dokter sing kerja ing wilayah kasebut. Kerep banget ing setelan perawatan kanggo individu sing duwe ADHD, kita fokus ing aspek sing ana hubungane karo tes (perbaikan kinerja kognitif) lan apa sing dilaporake dening wong tuwa lan guru (perbaikan saka tumindak). Nanging, panliten iki nuduhake yen efek ADHD bisa dadi akeh banget, mula ngawasi luwih akeh.
Temenan ora kabeh wong sing duwe ADHD sing terlibat ing panliten iki duwe masalah finansial; 15% saka wong-wong mau, duwe kahanan finansial sing cocog karo standar AS (kanggo nyathet, yen ing klompok kontrol, persentase iki dadi 45% wong umur telung puluh taun).

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Mripat ing dalan: 25 kertu kanthi latihan perhatian

Elemen liyane sing ana gandhengane babagan level pendhidhikan. Sanajan mung minangka bukti statistik korelasional, data nuduhake manawa sinau sing dhuwur nyuda efek negatif ADHD babagan bathi ekonomi; ing wektu sing padha, data nuduhake yen 9% saka sampel wong sing duwe ADHD ninggalake pasinaon luwih awal (dibandhingake karo 1% ing klompok kontrol) lan mung 14% wong sing entuk gelar sarjana, sing bisa kita padha karo gelar telung taun (dibandhingake karo 53% klompok kontrol).

Dadi bisa uga, modhifikasi dhasar "perawatan" ing ADHD nyathet intervensi supaya ora mlebu sekolah awal, mesthekake yen bocah entuk jumlah sekolah lan target akademik sing paling dhuwur.

Pungkasan, perlu dianggep sawetara watesan saka panliten iki sing ngati-ati marang interpretasi lan generalisasi asil. Tanpa priksa banget (sing pengin tansah jero kanthi maca riset asli sing ana hubungane karo bibliografi), rumangsa manawa data kasebut diklumpukake ing conto saka populasi AS, yaiku konteks mesthi beda karo sing ana ing basa Italia, kalorone babagan lingkungan sekolah lan universitas, ana hubungane karo papan kerja.
Nanging, data kasebut mbutuhake refleksi sing akeh, utamane ing dokter lan peneliti sing urusan karo sektor iki.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri