Kerep banget, nalika maca alon utawa ora akurat ditemokake ing pungkasan evaluasi, ana kecenderungan, asring cepet-cepet, kanggo ngubungake kalinean utawa akurat kanggo maca kesulitan kanggo ngerti teks sing ditulis. Nanging, kira-kira iku udakara 10-15% bocah sing umur 7 nganti 8 taun kanthi layanan dekoding teks sing cukup, nunjukake kekurangan ing ngerteni.

Ngerteni teks iku mesthi fungsi kompleks sing melu sawetara komponen lan macem-macem model teoritis wis dibangun:

  • Miturut model ngisor ngerteni komponen dhasar basa (huruf lan tembung) minangka dhasar kanggo ngerteni sing luwih dhuwur
  • Miturut model ndhuwuring nalisir, yaiku skema mental sing maca, kanthi nggabungake informasi ing teks kasebut sing sadurunge wis ngerti, nuntun pangerten teks.
  • Il model interaktif nggabungke model ngisor lan ndhuwur; mula maca, topik kasebut bakal nggunakake strategi loro,
  • Miturut sing misuwur & # XNUMX;tampilan prasaja"Nanging, pangerten teks kasebut minangka produk saka dekoding keterampilan lan pemahaman babagan basa

Miturut tampilan prasaja, mula bocah-bocah karo:

  • dekoding sing apik lan pangerten oral sing apik yaiku sing maca
  • dekoding sing ala lan pangerten lisan sing umume ora bisa maca
  • dekoding sing ora apik lan pangerten oral sing apik yaiku disleksia
  • dekoding apik lan pangerten oral sing alus duwe a kelainan tartamtu kanggo ngerteni teks.

Sinau

Analisis meta saka Spencer lan rekan-rekan [1] saka total panelitian sing nyoba kanggo njlentrehake masalah masalah pemahaman teks ing bocah kanthi pangerten tartamtu saka teks.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: NumeriCalcio: 10 kegiatan kanthi nomer ... lan bal-balan!

Hipotesis wiwitan ana telu:

  1. Kesulitan bocah-bocah kasebut khusus kanggo maca
  2. Bocah-bocah kasebut ngalami kesulitan sajrone pangerten nulis lan lisan
  3. Bocah-bocah duwe kesulitan ngluwihi maca, nanging sing nuduhake luwih akeh babagan maca tinimbang ing basa lisan.

Asil asil

Analisis meta nyorot ing bener sing bener saka "tampilan prasaja". Dadi basa bisa dadi komponen dhasar pemahaman oral. Utamane, bocah sing nandhang kelainan pemahaman teks nuduhake kelemahane utama ing tes kasebut wicara lan pangerten gramatikal.

Iki tegese:

  • Tes basa sing diterbitake ing prasekolah bisa mbantu ngerteni bocah-bocah nemoni kangelan sajrone mangerteni teks kasebut
  • Intervensi babagan ngerteni teks sing ditulis ora bisa ditrapake mung kanggo maca, nanging uga kudu kalebu basa lisan

Ing sisih liya, uga bener yen bocah-bocah lagi diamati dheweke ora duwe pangaruh basa lisan padha karo pemahaman saka teks sing ditulis. Dadi bisa uga, yen ana fragility sing luwih gedhe lan luwih akeh sing ana ing macem-macem tingkat gravitasi, utawa sawetara faktor liya mlebu interaksi. Watesan panaliten iki, nyatane, mung ngukur variabel sing dianggep (basa lisan lan tulisan) tanpa kalebu faktor liyane sing ana gandhengane, kayata tingkat kognitif umum.

Sampeyan bisa uga seneng:

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Fungsi Echo saka Balabolka: sampeyan nulis, dheweke maca

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

fungsi maca lan eksekutifKelainan basa lan disorthografi