Sadurunge miwiti: tanggal 18 lan 19 September bakal ana edhisi kursus online (Zoom) sabanjure "Pangobatan aphasia. Alat praktis ". Regane 70 €. Tuku kursus ing versi sinkronis kalebu akses seumur hidup menyang versi asinkron sing ngemot, dibagi video, kabeh konten kursus. program - Formulir registrasi

Petunjuk minangka pitunjuk - apa wae jinis - sing bisa diwenehake marang wong sing duwe aphasia kanggo nggampangake ngasilake tembung. Tujuane, mesthine yaiku nyuda frekuensi lan "jumlah" pitulung kasebut kanthi suwe, kanthi pangarep-arep supaya wong kasebut bisa ngasilake tembung kanthi total otonomi.

Tuladhane isyarat yaiku:


  • Saranake suku kata kaping pisanan
  • Tulisen tembunge
  • Tulis, ucapake utawa mimeni huruf kapisan
  • Tandha huruf dhisikan ditulis ing udhara utawa ing meja nganggo driji

Ing un articolo precedente kita ngomong babagan panelitian [1] sing mbandhingake jinis isyarat (fonologis utawa semantik sing digunakake), tekan kesimpulan yen, umume, ora ana akeh bedane babagan efektivitas; Nanging, ing level individu, sawetara individu luwih milih saran jinis fonologis tinimbang karakteristik semantik, utawa kosok baline.

Ing panaliten sing luwih anyar [2] Wei Ping lan kanca-kanca nyoba ngenali strategi sing paling efektif kanggo stimulasi jeneng tembung. Kajaba sawetara faktor sing wis dingerteni kayata durasi lan intensitas perawatan, tim panliten nyorot peran pusat isyarat ditulis sing kayane efektif sanajan liwat tembung sing sederhana, tanpa prelu nyalin.

Alasan efektifitas pitunjuk tulisan sing luwih gedhe bakal dirangkum kaya ing ngisor iki dening panulis:

  1. Wangun tinulis permanen lan ora bosok suwe-suwe (beda karo isyarat lisan)
  2. Iku luwih seneng maca kanthi bisu lan, akibate, recoding fonologis
  3. Aktifake memori motor ditutupi kanthi nulis, saengga nyebabake dalan luwih apik kanggo mbalekake tembung [terjemahan kita]

Bibliografia

[1] Neumann Y. Perbandingan seri kasus sing fokus semantik vs. perawatan jeneng isyarat cued fokus ing fonologi. Klinis Ahli Ilmu Bahasa Phon. 2018; 32 (1): 1-27

[2] Wei Ping SZE, Solène HAMEAU, Jane WARREN & Wendy TERBAIK (2021) Ngenali komponen terapi jeneng sing ditrapake sing sukses: analisis meta intervensi nemokake tembung kanggo wong diwasa aphasia, Aphasiologi, 35: 1, 33-72

Uga bisa uga disenengi

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
cookie nyolong dianyari