Sadurunge miwiti.
Kursus sing bedo "Rehabilitasi aphasia”Saiki kasedhiya. Isine luwih saka 4 jam video kanggo bukti paling anyar, pendekatan rehabilitasi sing paling apik, tips kanggo perawatan, macem-macem bahan sing bisa diunduh. Sawise dituku, kursus bakal kasedhiya ing salawas-lawase. Regane 80 € kalebu PPN.

Salah sawijining (sawetara) poin kuat sing bisa dideleng saka pungkasan Cochrane Ulasan aphasia pasca-stroke (2016) yaiku terapi wicara kudu intensif. Singkat, akeh jam luwih apik tinimbang sawetara lan akeh gaweyan, dadi luwih apik. Nanging, sanajan diwiwiti saka prinsip iki, ora jelas apa tegese perawatan intensif lan pinten jam sing kudu ditindakake saben minggu.

Pangobatan intensif, nyatane, bisa kalebu:


  • Akeh jam seminggu sajrone sawetara minggu
  • Luwih akeh jam saben dina kanggo wektu sing luwih cekak

Miturut Bhogal, Teasell and Speechley (2003) kudu dibutuhake perawatan intensif paling ora 8 jam seminggu suwene 2 utawa 3 wulan. Uga ing artikel sing padha, perawatan sing intensif "dikompres" ing wektu sing luwih cendhek bisa ngasilake luwih akeh tinimbang perawatan sing nyebar sajrone wektu sing luwih dawa.

Sawetara penulis nyoba nggunakake formula kanggo ngetung intensitas perawatan:

  • Intensitas Campuran Kumulatif (Warren et al., 2007): Dosis1 x Frekuensi dosis2 x Durasi intervensi total
  • Rasio Intensitas Terapeutik (Babbitt et al., 2015): Jumlah jam terapi ing program perawatan dibagi karo total jam perawatan potensial

anyar protokol perawatan dheweke wis ngerteni dosis intervensi sing bakal diwenehake. Iki minangka conto, kayata CIAT (Terapi Aphasia-Induced Constraint-Induced) utawa ILAT (Therapy Aksi Bahasa Intensif), ing endi perawatan bisa nganti 3-4 jam saben dina suwene rong minggu.

Umume, liwat kabeh literatur, mung kesimpulan sing bisa ditemokake yaiku Frekuensi Dosis sing dhuwur2 luwih disenengi ing tahap awal supaya bisa dandan paling akeh; ing tahap sabanjure, bisa dianggep nyuda pertemuan kanggo njaga perbaikan kasebut.

1 Dosis: Jumlah episode pengajaran sajrone sesi tunggal
2 Frekuensi dosis: Kaping pirang-pirang dosis diwenehake saben unit wektu (kayata saben jam)

Bibliografia

Babbitt EM, Worrall L, Cherney LR. Struktur, Proses, lan Hasil Retrospektif Saka Program Aphasia Komprehensif sing Intensif. Am J Pidato Lang Pathol. 2015 Nov; 24 (4): S854-63

Bhogal SK, Teasell R, Speechley M. Intensitas terapi aphasia, pengaruh tumrap pemulihan. Stroke. 2003 Apr; 34 (4): 987-93.

Brady MC, Kelly H, Godwin J, Enderby P, Campbell P. Wicara lan terapi basa kanggo aphasia sawise stroke. Database Cochrane Ulasan Sistematis 2016, Masalah 6. 

Warren SF, Fey ME, Yoder PJ. Riset intensitas perawatan sing beda: link sing ilang kanggo nggawe intervensi komunikasi sing efektif. Ment Retard Dev Disabil Res Rev. 2007; 13 (1): 70-7. 

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
Aphasia: pendekatan sing kudu dipilihDisgraphia sing dipikolehi