Descrizione

bia-r

Yen dideleng saka jeneng kasebut, BIA-R mesthine minangka versi revisi saka versi sadurunge BIA (sing mbiyen kita wis mriksa); iki uga sing disaranake uga ing situs sing padha ing omah penerbitan, ing endi seri tes sing bakal ditinjau diterangake minangka "The anyar edhisi dianyari saka Baterei Italia kanggo ADHD ".

Nanging, nganyari tes lan batere tes biasane mbutuhake,  dianyari, diadaptasi, apik ... utawa, paling ora, asale saka kasebut nganyari kalibrasi. Sayang, meh ora ana sing kedadeyan ing BIA-R: batere ngemot 7 tes lan kuesioner sing padha ing versi sing luwih lawas saka 11 taun, lan kalibrasi sing padha.

Themung bedane penting yaiku tambahan tes kanggo ngevaluasi nganyari memori sing digunakake; tes iki, Nanging, ora eksklusif kanggo BIA-R: wis diterbitake ing majalah (pancen padha, kalibrasi kalebu) lan bisa dituku mung 8 euro (iki minangka link).


Yen sampeyan duwe versi lawas saka BIA, duwe versi "revisi" cukup praktis kanggo tuku buktine CO-TT kanggo nganyari memori sing digunakake tinimbang mbuwang 113 euro kanggo tuku kabeh batere maneh. Yen ditliti maneh, yen sampeyan kasengsem karo tes sing ana ing BIA-R lan ora duwe edisi sadurunge, malah luwih murah kanggo tuku versi lawas (regane kurang saka 10 euro Amazon) lan tambahake tes tambahan kanthi kapisah (kaya kasebut, regane 8 euro).

Mula tetep ora owah dibandhingake karo edhisi pisanan, kanggo BIA-R anggit sing padha digawe kanggo versi sadurunge BIA: minangka tes batere kanggo ngevaluasi fungsi kognitif sing biasane kurang kanggo bocah lan bocah sing kekurangan defisit. Khusus, ana sawetara tes kanggo ngevaluasi macem-macem komponen sing ana gandhengane attenzione e fungsi eksekutif. Saliyane iki, kuesioner uga kasedhiya kanggo dokter kanggo njelajah sudut pandang subyektif babagan subjek sing diteliti, wong tuwa lan guru.

Iki minangka piranti sing ana ing baterei:

1 - Tes saka kodok

Minangka tes sing melu nggunakake nggatekake perhatian, pamilih lan pencegahan tanggapan motor. Iki bisa dianggep minangka tes Go-no-Go lan cocog kanggo individu sing umur 5 lan 11 taun.

2 - Tes Perhatosan Auditory

Perhatian auditor minangka tes sing ngukurmanungsa waé auditory lan kalebu ngitung macem-macem set swara ing interval sing ora teratur. Kalibrasi kanggo wong sing umur 5 lan 11 taun.

3 - Tes Stroop Numeris

Tes pencegahan tanggap otomatis (adhedhasar efek Stroop). Migunani kanggo individu sing umur 6 lan 11 taun.

4 - Tes Rampung Frasa Alternatif

Iku liyane tes inhibisi nanging ing kasus iki, tanggapan sing bakal disekat yaiku jinis kasebut langsung. Tes kasebut dumadi ing ngrampungake serangkaian ukara ngindhari tembung sing bakal digunakake sacara spontan. Kalibrasi ing wong wiwit umur 6 nganti 11 taun.

5 - Tes Memori Strategis Verbal

Minangka tes sing nyelidiki sepira kemampuane bocah kasebut ngatur informasi kanthi strategis supaya disimpen. Netepke kemampuan ngelengke total, ngolah informasi, pencegahan informasi sing ora relevan lan nggunakake strategi sinau. Bisa digunakake karo bocah wiwit umur 6 nganti 11 taun.

Tes - uji MF6 lan MF20

Iki minangka test sing dirancang kanggo ngevaluasi kontrol tanggepan rangsang lan kalebu ing telusuran kanggo gambar target ing antarane 5 distractor. Cocog kanggo subjek antarane 5 lan 13 taun.

7 - tes CP

Iki minangka tes sing biasane dibutuhake nggatekake perhatian e Milih lan mbutuhake telusuran target ing antarane akeh distractors. Bisa digunakake karo wong sing umur 7 lan 13 taun.

8 - Tes CO-TT nganyari memori sing digunakake

Iki minangka tes sing utamane kudu njaga lan ngapusi informasi ing memori kerja. Bisa digunakake karo wong umur 6 lan 14 taun.

9 - timbangan SDAI, SDAG lan SDAB

Iku timbangan sing dirancang kanggo ngukur intensitas lan frekuensi saka prilaku masalah saka subjek sing ditliti, saka sudut pandang guru, wong tuwa lan bocah kasebut dhewe.

10 - tangga tangga COM

Angket kanggo ngevaluasi masalah sing asring kedadeyan ing komorbiditas ADHD.

Buktine

gladhen Wilayah diselidiki Age
Tes kodok Diwenehi, perhatian lan pencegahan tanggapan motor 5-11 taun
Tes Uji Auditory Gegaman auditory tetep 5-11 taun
Tes Stroop Numeris Inhibition saka otomatis nanggepi 6-11 taun
Tes Lengkap Frasa Alternatif Inhibition saka verbal tanggap 6-11 taun
 Tes Memori Strategis Verbal  Pangeling-eling total, pangolahan informasi, pencegahan informasi sing ora relevan, nggunakake strategi sinau  6-11 taun
 Uji MF20 lan MF14  Kontrol tanggapan impuls  5-13 taun
 Tes CP  Nggayuh lan milih perhatian  7-13 taun
Tes CO-TT nganyari memori apa  Nganyarke memori kerja 6-14 taun
Sisik SDAI, SDAG, SDAB lan COM  Prilaku sing bermasalah lan bermasalah komorbid karo ADHD

Kesimpulan: kekuwatan lan kelemahane

Kaluwihan

Yen sampeyan wis duwe versi sadurunge BIA, versi "anyar" iki pancen ora duwe mupangat sing cocog, uga ngelingi yen tes mung "anyar" sing bisa dituku kanthi kapisah mung 8 euro.

Yen sampeyan ora duwe BIA "lawas", mula kaluwihane padha karo sing wis kacathet ing review sadurunge.

Cacat

Sampel standarisasi macem-macem tes BIA-R tetep padha karo versi sadurunge lan mula cacat sing padha ditemokake: nomer suda, kurang tes kanggo sawetara komponen sing penting banget ing bidang perhatian-eksekutif, khususe perhatian sing beda-beda, perhatian lan rencana sing beda-beda (iki minangka artikel babagan tes kanggo ngevaluasi fungsi eksekutif).

Ing pangertèn iki bisa uga migunani kanggo ngrampungake evaluasi kanthi tes kang ing Sambungan Rencana (CAS) utawa Tes Nggawe Dalan, ing Menara London lan sawetara tes saka BVN.

Kajaba iku, regane katon gedhe banget kanggo mbuwang maneh batere sing wiwit wis lawas lan ora nganyari anyar.

Kabeh ing kabeh BIA-R yaiku siji alat sing sithik utawa ora ana gunane yen sampeyan wis duwe versi sadurunge.
Yen sampeyan isih kasengsem tuku, disaranake e-commerce kanthi sistem ngasilake sing efisien amarga kemungkinan kuciwa (apamaneh yen wis duwe edisi lawas) pancen akeh.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!