Kita wis akeh nulis ing jaman kepungkur fungsi eksekutif lan saka Intelligence; Ana sing mesthi bakal ngerti yen ora bisa nggambar wates sing jelas ing definisi saben kaloro konstruksi kasebut nganti bisa nemokake kamiripan penting.

Kanggo netepake fungsi eksekutif, kita bisa ujar manawa ana macem-macem katrampilan kognitif sing ana gandhengane, wiwit saka kemampuan sederhana kanthi sukarela miwiti tumindak lan nyandhet prilaku tartamtu nganti planning Komplek, kanggo kapasitas ngrampungake masalah lan kabehintuisi[1]. Konsep perencanaan, pemecahan masalah lan intuisi, Nanging, mesthi dihubungake karo intelijen.

Mula lumayan, perjuangan kanggo mbedakake loro konsep kasebut, yaiku fungsi eksekutif lan kemampuan intelektual, nganti sawetara penulis nggawe hipotesis tumpang tindih antarane sawetara komponen intelijen lan sawetara komponen eksekutif-perhatian[2], diwenehi korélasi sing dhuwur banget ing antarane wong-wong mau sing ditemokake ing conto wong diwasa "normotypical" (lan uga diwenehi prediksi fungsi eksekutif ing bocah-bocah babagan pengembangan keterampilan mikir ing tembe mburine[4]).


Bantuan kanggo mbedakake loro konstruk kasebut bisa uga saka conto sampel atipikal, kayata bocah sing wasis. Montoya-Arenas lan kolega[3] wis milih akeh bocah, dibagi karo intelijen rata-rata (IQ antara 85 lan 115), intelijen sing luwih dhuwur (IQ antarane 116 lan 129) e kepinteran sing luwih dhuwur (IQ ing ndhuwur 129, yaiku wasis); kabeh bocah ngalami penilaian intelektual lan penilaian fungsi eksekutif sing akeh. Tujuane kanggo nganalisis yen lan sepira rong konstruksine teoritis bakal cocog ing telung subkelompok sing beda.

Apa sing muncul saka riset?

Sanajan kanthi cara sing beda-beda, macem-macem indeks sing dipikolehi saka skala intelektual lan skor ing macem-macem tes kanggo fungsi eksekutif ana gandhengane kanthi signifikan ing subkumpulan ing tingkat intelijen rata-rata lan luwih dhuwur; data sing paling narik kawigaten yaiku data liyane: ing klompok bocah sing duwe bakat macem-macem skor sing asale saka skala intelektual lan sing ana gandhengane karo tes kanggo fungsi eksekutif dheweke ora nuduhake korélasi sing signifikan.
Miturut apa sing wis diandharake, data kasebut nyebabake rong kesimpulan:

  • Fungsi lan intelijen eksekutif minangka rong kapasitas sing kapisah (utawa, paling ora, tes intelijen lan tes eksekutif-perhatian ngukur kemampuan sing beda)
  • Beda karo apa sing kedadeyan ing bocah-bocah sing biasane tuwuh, nalika entuk fungsi, fungsi eksekutif ora duwe intelijen

Iki informasi penting banget, nanging asring kedadeyan, kudu ditafsirake kanthi ati-ati kanggo watesan riset, pisanan kabeh conto sing dudu wakil saka kabeh populasi (ora kalebu bocah sing biasane berkembang, utawa ora duwe bakat) amarga kabeh subjek dipilih adhedhasar kinerja sekolah (dhuwur banget) .

Sampeyan uga bisa INTEREST

BIBLIOGRAFI

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
Fasih lisan semantik