Akeh (uga) asring cenderung nyuda nalika gagal ing panaliten kasebut ngerteni masalah kurang apent kanggo sawetara subjek. Mesthi ana sawetara wong sing duwe prediksi sing luwih gedhe kanggo sinau subyek tartamtu, nanging dheweke uga gampang lali ora kabeh wis ditemtokake.

Sinau anyar sing ditindakake ing King's College London dening Davis lan rekan-rekan nyoba njlentrehake aspek kasebut kanthi mriksa 1550 pasang kembar umur 12 taun. Sanajan akeh panaliten babagan subjek sing dibutuhake supaya bisa mangsuli kanthi jawaban sing pasti, panulis nyimpulake udakara 50% asil kanggo maca lan katrampilan matematika gumantung karo faktor genetik.

Aspek liyane sing relevan sing dituduhake dening panliten iki yaiku katrampilan maca lan matematika bakal saling gegandhèngan nyaranke faktor umum sing bisa mengaruhi pangembangan keahlian ing sektor loro. Asil kapindho iki bisa nggawe kita nggambarake sesambungan sing sering ing antarane kesulitan maca lan perhitungan (kaya sing asring ana ing Kelainan Pembelajaran Khusus) lan bisa takon maneh Teori Multiple Intelligences (pirsani Howard Gardner). Kaya sing dingerteni, mung refleksi kasebut. Kanggo duwe jawaban sing dipercaya, kudu riset ilmiah.

Bali saka bobot genetik ing pamulangan adhedhasar sekolah, tetep bisa dijlentrehake apa lan sejatine kontribusi kanggo nerangake asil sisa 50% ing kabisan ndhuwur. Akeh faktor bisa uga kalebu (mung kanggo menehi sawetara) rangsangan sing bocah kapapar ing tahap gesang, motivasi pribadi, jinis pendhidhikan sing ditampa lanpendekatan sinau.

Cukup babagan metode sinau iku kudu mbuwang sawetara tembung: sejatine akeh expedients (asring banget sepele lan intuisi) sing asring diremehake, kontribusi (bebarengan karo kabiasaan ala ing panaliten) nggayuh asil sing mlarat, kanthi demotivasi lan mandhuwurake awake dhewe ("Aku ora bisa ngatasi subjek sekolah tartamtu"), kanthi risiko micu bunder sing mbebayani.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Sclerosis macem-macem: kekurangan kognitif lan katrampilan nyopir

Kita pengin nglaporake terjemahan rong artikel ing endi sing kapacak 10 aturan sing gampang bisa mbantu sampeyan sinau luwih efektif, lan 10 kabiasaan ala sing beda karo sinau. Iki minangka link sing gegandhengan:

10 aturan sinau sing apik

10 aturan pasinaon ala

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Kelainan belajar sing ora spesifikMemori