Dementia mengaruhi sekitar 14% saka populasi liwat 71 ing Amerika Serikat, 30% sing luwih saka 90[3] lan miturut panaliten 2010[5], kahanan ing donya iki nemtokake biaya kanggo perawatan (langsung lan ora langsung) saka 422 milyar dolar setaun. Miturut sawetara peneliti, intervensi sing bisa nundha dimensia kanthi 2 taun bakal nyebabake nyuda 22% ing prevalensi penyakit sawise 40 taun.

Menehi papan kasebut, jawaban sing menarik katon saka tim peneliti saka Amerika Serikat sing nyoba njupuk Simpenan kahanan kanthi sinau longitudinal[2] kanggo sinau efek jangka panjang sawetara latihan kognitif babagan kemungkinan demens.

Apa sing kalebu riset saka

Peneliti mbagi sampel kasebut dadi 4 klompok, saben nemtokake salah sawijining kahanan ing ngisor iki:




  1. Klompok kontrol. Dheweke ora nindakake kegiatan latihan kognitif.
  2. grup latihan memori. Dheweke nindakake kegiatan sing ana hubungane karo teknik sinau kanggo memori episodic verbal.
  3. grup pelatihan akal. Dheweke nindakake tugas babagan nggunakake strategi kanggo ngatasi masalah lan pola serial.
  4. grup pelatihan kanggo kecepetan Processing. Dheweke nindakake latihan komputer kanthi kecepatan perceptual, kanthi nambah kerumitan informasi sing cepet kanggo diproses kanthi cepet.

Peserta saka telung kelompok pelatihan pisanan nggawe rapat-rapat klompok 10, tahan 60 - 75 menit, luwih saka 5 - 6 minggu. Kabeh klompok (kalebu klompok kontrol) kena ing sawetara pambiji neuropsikologis, siji sadurunge wiwitan perawatan lan liya-liyane kanthi interval wektu sing beda, nganti 10 taun sawise mburi perawatan, supaya bisa mangertos yen sawise wektu kasebut pelatihan kasebut bakal nyuda resiko demensia.

Kajaba iku, sawetara subkumpulan banjur kena sesi tambahan sawise setaun lan 3 taun sawise perawatan pungkasan (4 sesi saben sesi), supaya bisa ngerteni manawa iki bakal nambah risiko ngalami demensia.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Kreativitas lan cadangan kognitif

Asil asil

Latihan kecepetan Processing nuduhake siji 29% nyuda risiko ngalami demensia 10 taun mengko. Kajaba iku, saben latihan tambahan (1 lan 3 taun sawise pisanan) melu aluwih nyuda resiko demensia sekitar 10%.




Serat

Panaliten sing lagi wae dirembug katon minangka Latihan kognitif adhedhasar kecepatan pangolahan informasi bisa migunani banget kanggo nyuda resiko ngembangake demensia (utawa paling ora kanggo nundha), data kasebut, bebarengan karo wong liya sing durung dilaporake[4] (sing nuduhake a otonomi liyane ing saben dinane 10 taun mengko ing wong-wong sing wis ngalami latihan kognitif), dheweke seneng nggunakake protokol stimulasi kognitif ing wong tuwa sing sehat. Saliyane kaluwihan intuisi sing ana gandhengane karo kualitas urip sing paling apik, bayangan ing efek ekonomi praktik kasebut, mung mikirake biaya sing ora bisa dielingi, kanggo warga pribadi lan uga kanggo kesehatan umum, sing ana gandhengane karo obatan, pitulung sosial lan institusi sing ditindakake wong tuwa.

Ngadhepi kabeh iki, mesthine kudu luwih jero babagan sinau babagan jinis iki kanggo ngerti luwih rinci apa ciri protokol stimulasi kognitif. Contone, ing riset sing dibahas ing kene jumlah sesi latihan katon suda lan nyebar sajrone wektu (udakara 8 - 10 rapat luwih saka 5 utawa 6 minggu lan mung 4 rapat kanggo saben latihan sing sabanjure) lan bisa uga migunani yen ngerti stimulasi kognitif sing luwih intensif nyebabake efek sing luwih jelas.

Sampeyan bisa uga seneng:

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Kelainan Pembelajaran Non-Verbal (DANV)
Ivano Anemone
Dheweke urusan karo neuropsikologi nalika umur pangembangan, diwasa lan umur. Saiki dheweke kolaborasi ing sawetara proyek babagan aspek kognitif ing sawetara penyakit neurodegeneratif.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kemampuan kognitif lan kemampuan nyopir