Sanajan kasebut minangka panyebab kerusakan otak sing signifikan ing kalangan wong enom, strok bocah ora sinau kanthi bener. Amarga arang kasebut kedadeyan, sithik ora ngerti babagan carane strok mengaruhi pangembangan neurokognitif[1][2].

Biyen aku ngomong babagan siji ricerca dilakokake dening Champigny lan kolaborator; ing panliten iki, ditemokake manawa slamet strok ngadhepi kesulitan akademik luwih akeh tinimbang kanca-kanca, bisa uga amarga kekurangan kognitif. Iki kedadeyan sanajan biji sekolah padha meh padha karo para kanca, saengga ngandhakake kebutuhan kanggo analisis luwih jero kanggo ngevaluasi kesulitan sing bisa diatasi pasien.

Panaliten liyane sing ditindakake dening Peterson lan rekan[2] fokus marang bocah sing wis ngalami stroke kortis lokal - bagean otak sing melu fungsi kognitif tingkat dhuwur.
Panaliten kasebut nyakup 27 bocah kanthi masalah jinis iki, nganalisa akeh rincian kayata babagan lan lokasi lesi, uga umur acara kasebut.

Peneliti nyathet manawa umume bocah kasebut wis nampa sawetara jinis diagnosis psikologis, kayata ADHD, kelainan sinau, kelainan kuatir lan swasana ati, utawa kelainan basa. Nyatane, iki ora bakal umum, kaya sing wis kacarita ing artikel sadurunge.

Babagan fungsi kognitif, bocah-bocah ngetung luwih murah tinimbang rata-rata ing tes memori sing digunakake e kacepetan Processing - uga sing wis ditemokake ing riset sadurunge rembugan.
Dadi ganti kinerja akademik, kesulitan sing paling penting pitungan, nalika sinau liyane sing ana gandhengane karo katrampilan maca, basa lan masalah ngrampungake.
Salajengipun, tes visual-perceptual diselehake ing norma nanging skor ing tes kasebut luwih murah koordinasi motor.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: rehabilitasi iPad lan sawise strok: review sing menarik

Akeh aspek liyane sing dinilai liwat angket sing wis dirampungake dening wong tuwa pasien, sing nyatakake masalah ing memori kerja utawa ing kemampuan kanggo ngrancang lan ngatur, uga inisiatif lan ngawasi ing kegiatan sing bakal ditindakake. Ing kasus apa wae, data sing terakhir kudu dianggep kanthi ati-ati amarga entuk evaluasi subyektif luwih akeh tinimbang tes kinerja.

Nalika ngerti babagan cilik saka conto kasebut, panulis nindakake nganalisa ing upaya kanggo nemtokake manawa ana unsur ing riwayat kulawarga bisa mbantu prédhiksi kekurangan kognitif. Kanthi mangkono, dheweke nemoni manawa stroke sing kedadeyan nalika umure luwih awal nuduhake kesan paling akeh babagan pertimbangan perceptual lan koordinasi motor, nalika stroke ing umur "maju" sing kena pengaruh ing ndhuwur kabeh wilayah kalkulus.
Sanajan pratondho liyane kayata jembar lan lokasi lesi ora prédhiksi sing apik, peneliti nyathet manawa kira-kira 86% bocah sing duwe kabisan murah duwe lesi medium, biasane ing sisih tengen lan melu cuping ngarep.

Pengamatan sing menarik digawe saka penulis yaiku pendhidhikan ibu sing luwih dhuwur karo katrampilan pertimbangan verbal sing luwih apik ing bocah-bocah, bebarengan karo tingkat intelektual, maca tembung lan pangerten basa sing luwih dhuwur.

Peterson lan kanca-kancane nyimpulake manawa umume bocah sing nandhang lara kortik, umume, skor tes kognitif selaras karo kekarepan kanggo umure. Nanging, ana kekurangan sing ana ing memori kerja, kecepatan pangolahan utawa koordinasi (sing pungkasan, kemungkinan, minangka panggunaan tangan sing unggul).
Faktor sing bisa ngramal fungsi kognitif durung ditetepake kanthi jelas lan kudu riset luwih lengkap sadurunge bisa disimpulake luwih jelas.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: MMSPE. Alat screening anyar kanggo bocah

Kaya macem-macem kajian babagan jinis iki, panliten sing ana masalah kudu ngatasi watesan metodologis sing relevan kayata jumlah subjek sing diteliti, prevalensi peserta sing enom banget - udakara 59% ing umur 10 taun - lan Desain retrospektif (sing nggoleki data sing wis ana kanggo nggawe kesimpulan, tinimbang mriksa apa sing bisa diukur kanthi nyata lan mbandhingake karo klompok kontrol sing dipasangkan kanggo karakteristik spesifik).

Sanajan kabeh, panliten iki nuduhake unsur penting babagan topik sing diteliti, lan menehi hipotesis sing relevan kanggo dianalisa kanthi panaliten skala gedhe.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri