Pentinge fungsi eksekutif ing pirang-pirang bidang kehidupan sing dingerteni lan, ora kaget, kita wis ngobrol babagan akeh artikel; kita wis ndeleng, contone, pentinge fungsi eksekutif sing ana gandhengane karo matématika, kanggo basa, menyang maca lan ngerti teks, lan kanggo creativeness.

Kajaba iku, evaluasi lengkap babagan fungsi eksekutif bisa mbantu mbedakake macem-macem bentuk demensia.

Akibate sing jelas yaiku akeh riset sing fokus ing kemungkinan nambah fungsi eksekutif ing macem-macem jinis konteks, kayata, ing umur prasekolah, ingaphasia lan ing cilaka otak sing dipikolehi.


Ana uga sing nyoba ngerti manawa fungsi eksekutif bisa ditambah sacara ora langsung, kayata sinau a muter alat musik.

Panaliten sing ditindakake dening Arfé lan kolaborator uga menarik banget[1], ing endi penulis ngevaluasiefek latihan program komputer ing fungsi eksekutif.

Khusus, dheweke nggawe klompok bocah-bocah umur 5 lan 6 taun latihan 8 jam kanggo coding liwat platform online (code.org); bocah-bocah sing padha, sadurunge lan sawise latihan, dibandhingake karo klompok bocah liyane, sing ngalami kegiyatan sekolah standar ing subjek ilmiah sing wis dingerteni sadurunge umur, kanthi tes perencanaan lan hambatan ing ngisor iki:

  • Nomer Stroop saka BIA
  • Pamblokir NEPSY-II

ASILING

Selaras karo pangarepan peneliti, bocah-bocah sing melu pelatihan program komputer entuk sukses kinerja nambah ing ngrancang lan tes kontrol impulsivity.

Asil kasebut, sing dipikolehi mung sak wulan, yaiku padha karo kenaikan kinerja spontan sing diamati sajrone pitung wulan.

Yen sampeyan mikir, kabeh iki ora nggumunake: sinau saka coding, nyatane, kudu nganalisa kanthi akurat masalah, konseptualisasi prosedur algoritma lan mbagi sawijining karya dadi sawetara langkah tanpa kesusu; ing pangertèn, kabisan kasebut bisa diringkes nganggo istilah "perencanaan" lan "penghambat".

Yen data kasebut ditiru lan efek uga diamati ing saben dinane bocah lan bocah enom (umpamane, ing kinerja sekolah), bakal ana sebab liyane kanggo pracaya coding kegiatan sing penting kanggo kalebu permanen ing kurikulum sekolah.

Sampeyan uga duwe minat ing:

BIBLIOGRAFI

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!