Kita wis ngomong babagan peran fungsi eksekutif ing prédhiksi prestasi sekolah lan saka latihan memori digunakake lan latihan petungan. Nanging dina iki, kita bakal nliti kajian dening Wel lan rekan (2018) [1] sing wis nliti hubungan antarane fungsi eksekutif lan sinau matematika sabanjure, kanthi panaliten longitudinal 4 taun bocah-bocah Cina.

Wiwiti saka model Miyake [2], peneliti nganggep telung sub komponen saka fungsi eksekutif:

  • pencegahan: kemampuan kanggo nyuda impuls lan informasi sing ora relevan
  • keluwesan: katrampilan ngetrapake macem-macem prilaku adhedhasar pangowahan aturan utawa jinis tugas
  • memori sing digunakake: kemampuan kanggo nyimpen lan ngolah informasi sajrone wektu sing cendhak

Sinau ndherek 192 bocah kelas loro Cina sajrone patang taun, ing pungkasan, sing ana 165 isih melu partisipasi. Evaluasi fungsi eksekutif digawe karo:


  • Sambungan sing dirancang (baterei CAS) kanggo keluwesan
  • Perhatian ekspresif (batere CAS) kanggo nyegah
  • Dawane angka mbalikke (baterei WISC) kanggo memori sing digunakake

Saka analisis data, net paramèter liyane sing diukur kayata intelijen non-verbal, kacepetan pangolahan lan rasa nomer, mula kabeh ketiga komponen fungsi eksekutif saling terkait, nanging prédhiksi beda aspek. Khususipun:

  • Memori kerja mung katon prédhiksi tuwuh akurasi ing petungan
  • Inhibisi lan memori apa bisa digunakake kanggo sesambungan kanthi tingkat dhisikan kecepatan pitungan, nanging ora ana sing tuwuh

Sanajan ana sawetara bedane ing antarane sistem sekolah Cina lan Italia, iki minangka data pertama sing ngidini kita ngerteni komponen tartamtu sing diarani main ing macem-macem katrampilan, kanthi tujuan kanggo nindakake perawatan sing ditargetake ing mangsa ngarep.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
fungsi maca lan eksekutif