Kita wis ngomong babagan peran fungsi eksekutif ing prédhiksi prestasi sekolah lan saka latihan memori digunakake lan latihan petungan. Nanging dina iki, kita bakal nliti kajian dening Wel lan rekan (2018) [1] sing wis nliti hubungan antarane fungsi eksekutif lan sinau matematika sabanjure, kanthi panaliten longitudinal 4 taun bocah-bocah Cina.

Wiwiti saka model Miyake [2], peneliti nganggep telung sub komponen saka fungsi eksekutif:

  • pencegahan: kemampuan kanggo nyuda impuls lan informasi sing ora relevan
  • keluwesan: kemampuan kanggo ngetrapake tingkah laku sing beda adhedhasar perubahan aturan utawa jinis tugas
  • memori sing digunakake: kemampuan kanggo nyimpen lan ngolah informasi sajrone wektu sing cendhak

Sinau ndherek 192 bocah kelas loro Cina sajrone patang taun, ing pungkasan, sing ana 165 isih melu partisipasi. Evaluasi fungsi eksekutif digawe karo:

  • Sambungan sing dirancang (baterei CAS) kanggo keluwesan
  • Manut ekspresif (baterei CAS) kanggo pencegahan
  • Dawane angka mbalikke (baterei WISC) kanggo memori sing digunakake

Analisis data, net paramèter sing diukur liyane kayata intelijen ora verbal, kacepetan pangolahan lan pangerten nomor, nuduhake kabeh telung sub komponen fungsi eksekutif gegandhengan, nanging prédhiksi beda aspek. Khusus:

  • Memori kerja mung katon prédhiksi wutah akurasi ing pitungan
  • Memori lan memori sing kerja kaya ngapa kanthi tingkat dhisikan kecepatan pitungan, nanging ora ana sing tuwuh

Sanajan ana sawetara bedane ing antarane sistem sekolah Cina lan Italia, iki minangka data pertama sing ngidini kita ngerteni komponen tartamtu sing diarani main ing macem-macem katrampilan, kanthi tujuan kanggo nindakake perawatan sing ditargetake ing mangsa ngarep.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Cara ngevaluasi fungsi eksekutif: tes sing digunakake

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

fungsi maca lan eksekutif