Kita sadurunge nulis babagan panggunaan game video kanggo nambah katrampilan maca ing bocah sing disleksia, loro-lorone hubungan antar keterampilan lan disleksia. Paling anyar Franceschini lan Bertoni[1], loro peneliti kanthi pirang-pirang publikasi ilmiah sing aktif babagan topik iki, nganakake panaliten supaya terus nliti babagan efek kemungkinan game video aksi babagan keterampilan maca ing bocah-bocah karo Disleksia evolusi.

Klompok cilik 18 bocah sing diagnosis diagnosis Disleksia Evolusi dipilih lan ngalami seri tes maca lan memori memori jangka pendek. Akibate kabeh bocah melu ing a Latihan 2 minggu, sajrone 12 sesi saben jam saben jam, sing kalebu bisa mupangat kanggo 1 saka rong kemungkinan game video aksi. Loro game video kasebut ditondoi dening "penekanan ing proses persepsi lan global, kacepetan dhuwur saka pirang-pirang acara transient lan obyek obah, kanthi spontan lan sacara ora langsung, lan tingkat perceptual lan motor sing tingkat tinggi"[1].

Ing pungkasan latihan iki bocah-bocah ngalami tes sing padha sing digunakake ing fase awal kanggo ngevaluasi efeke.

Sawetara efek menarik muncul saka riset:

  • Kaya sing dikarepake, pelatihan kasebut wis kabukten efektif nalika maca kanthi cepet, tekan rong minggu Tambah cepet (0,11 suku kata per detik) meh kaya evolusi spontan tunggu ing setaun ing bocah normal (0,15 suku kata per detik)
  • Tambah ing kapabilitas game video uga cocog karo a nambah memori memori fonologis jangka pendek
  • Swara rong minggu sawetara bocah, ora nambah pagelarane menyang dolanan video lan ora kabeh bocah luwih cepet maca
  • Dandan kanggo game video digawe kanthi nambah kacepetan maca. Kanthi tembung liyane, bocah sing nuduhake dandan cilik ing game video uga nambah dandan babagan maca.
  • Ana siji korélasi kuwalik antara paningkatan kacepetan maca lan jumlah kasalahan ing tes sing padha, yaiku kenaikan kacepetan cocog karo penurunan ing bener.
Sampeyan bisa uga kasengsem ing: dysgraphia

Sanajan panaliten ditindakake kanthi jumlah sithik peserta lan tanpa klompok kontrol, nanging ora bisa nglalekake informasi sing relevan lan keraguan sing ditimbulake panliten iki. Kaping pisanan, teka dikonfirmasi kemungkinan nyepetake wacan kasebut (salah sawijining aspek sing paling angel diatasi) karo a pelatihan kanthi aspek sing apik banget, elemen sing cocog banget kanggo para profesional sing tugasnya kudu ngatasi kekurangan motivasi sing asring dituduhake bocah-bocah kanggo melu latihan sing diusulake.

Aspek liyane sing ora digatekake yaiku kasunyatane manawa ora kabeh bocah bisa ningkatake prestasine ing game video aksi lan manawa bocah-bocah iki padha wae ora nambah pamaca. Iki mbukak sawetara pitakon babagan kebutuhan ngerteni luwih dhisik karakteristik sing bisa entuk manfaat saka jinis latihan kasebut.

Réplika pasinaon jinis iki bisa mbantu mangertos link antarane paningkatan kacepetan maca lan penurunan bener nalika latihan, nyoba njlentrehake apa efek kasebut terus-terusan lan apa ukuran ora diabaikan.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri