Stroke iki minangka salah sawijining panyebab utama kematian lan cacat kanggo populasi diwasa ing saindenging jagad. Amarga kedadeyan ndadak, pengaruhe ing urip masarakat lan kesejahteraan psikososial asring banget ngrusak. Kita bisa netepake kesejahteraan psikososial minangka kahanan marem, konsep mandhiri sing ditondoi kanthi nampa dhiri, rasa migunani lan percaya marang kabisane. Jaringan faktor sosial, pikiran lan tindak tanduk iki sayangé kena pengaruh kedadeyan sawise stroke, dadi kuatir lan depresi.

Miturut perkiraan, udakara sepertiga saka laporan stroke sing slamet gejala depresi, lan laporan 20% kuatir post-stroke. Prevalensi depresi pasca stroke isih tetep, sanajan isih 5 taun sawise kedadeyan kasebut. Kesulitan psikososial duweni pengaruh sing signifikan marang kualitas urip lan nyuda efektifitas layanan rehabilitasi.

Ing jaman biyen dipercaya manawa intervensi sing ditarget bisa ningkatake kesejahteraan psikososial; sayang, buktine asring nuduhake sing suwalike. Nanging, ing artikel sing diterbitake taun 2020, Kildal Bragstad lan kanca-kancane [1] usul a intervensi adhedhasar dialog kanggo ningkatake kesejahteraan psikososial.

Tujuane yaiku ngevaluasi efektifitas perawatan tumrap kesejahteraan psikososial subjek 12 wulan sawise stroke. Kanggo panliten kasebut dipilih 322 wong diwasa kanthi stroke anyar (4 minggu), kanthi acak diutus menyang klompok eksperimen lan kontrol. Klompok eksperimen melu ing wolung sesi 60-90 menit individu ing nem wulan pertama stroke.

I asil riset iki ora nuduhake beda-beda kesejahteraan psikososial saka subyek ing rong klompok kasebut sajrone 12 wulan. Babagan efek ing kualitas urip, asil perbaikan bisa ditemokake sajrone operasi kasebut, nanging ora dikelola 12 wulan sawise stroke.

Saka panliten kaping pisanan iki bisa disimpulake, sanajan panliten liyane isih bisa ditindakake ing bidang iki, saiki ora ana kahanan nyaranake intervensi adhedhasar dialog kanggo nyuda pasien depresi lan kuatir saka pasien stroke.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri