Ngalih, utawa keluwesan kognitif, minangka komponen saka fungsi eksekutif sing ngidini kita ngetrapake tingkah laku sing beda adhedhasar perubahan aturan utawa jinis tugas. Sawetara penulis mbantah kepiye fleksibilitas penting banget ing kegiatan kompleks kayata, umpamane, sing mbutuhake njupuk macem-macem aspek masalah utawa nggunakake strategi pitungan sing beda.

Nanging, ora gampang kanggo netepake sesambungan ing antarane fleksibilitas kognitif lan katrampilan matématika, utamane nganggep manawa tes sing ngevaluasi keluwesan kognitif:

  • beda-beda ing persiyapan (sawetara, kaya Uji Tukang Rute, duwe aturan sing jelas, nalika liyane kaya Uji Sorting Wisconsin Card mbutuhake manawa sampeyan nemokake aturan kasebut)
  • duwe skor (sing bisa uga ana hubungane karo reaksi wektu, akurasi utawa efisiensi) sing diwilang beda

Salajengipun, asring pasinaon ora cukup stratifasi Miturut umur, status sosioekonomi lan faktor liyane sing bisa dadi peran utama.

Ing metanalysis 2012, Yeniad lan kanca-kanca [1] nganalisa 18 panaliten sing ana hubungane karo hubungane fleksibilitas lan kemampuan matematika, ngenali, ing saben wong, karakteristik conto (umur, jender, status sosio-ekonomi) lan jinis skor. lan aturan sing digunakake ing tes.

Asil panaliten nuduhake yen:

  • ana hubungan sing signifikan antarane keterampilan keluwesan kognitif lan matematika (lan maca)
  • asosiasi ing antarane keluwesan kognitif lan sekolah sukses lagi ora kena pengaruh jinis aturan sing ditrapake ing tes, jinis skor sing digunakake, umur bocah, jender, tingkat sekolah lan status sosio-ekonomi.

Sayange, amarga jumlah pasinaon sing asor, ora bisa menehi panulis supaya misahake asosiasi ing antarane keluwesan kognitif lan sekolah sukses saka tingkat kognitif umum.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Diagnosis dyscalculia: kritéria lan tes perbandingan (bagean I: gelar I primer lan sekunder)

Grup kasebut, nyoroti manawa, nganalisa data saka sawetara artikel sing dipilih ing wiwitan analisis-meta, hubungan antar kapinteran lan matematika (lan maca) katon luwih kuwat antarane keluwesan kognitif lan asil akademik. Mula, tetep dijlentrehake apa peran keluwesan kognitif, net saka tingkat kognitif umum.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

fungsi eksekutif matematika