Ngalih, utawa keluwesan kognitif, minangka komponen saka fungsi eksekutif sing ngidini kita ngetrapake tingkah laku sing beda adhedhasar perubahan aturan utawa jinis tugas. Sawetara penulis mbantah kepiye fleksibilitas penting banget ing kegiatan kompleks kayata, contone, sing mbutuhake njupuk macem-macem aspek masalah utawa panggunaan strategi pitungan sing beda.

Nanging, ora gampang kanggo netepake sesambungan ing antarane fleksibilitas kognitif lan katrampilan matématika, utamane nganggep manawa tes sing ngevaluasi keluwesan kognitif:

  • beda-beda ing setelan (sawetara, kayata Trail Making Test, duwe aturan sing jelas, nalika liyane kaya Uji Sorting Wisconsin Card mbutuhake manawa sampeyan nemokake aturan kasebut)
  • ngetung kanthi skor (sing bisa digandhengake karo kaping reaksi, akurasi utawa efisiensi)

Salajengipun, asring pasinaon ora cukup stratifasi Miturut umur, status sosioekonomi lan faktor liyane sing bisa dadi peran utama.


Ing metanalysis 2012, Yeniad lan kanca-kanca [1] nganalisa 18 panaliten sing ana hubungane karo hubungane fleksibilitas lan kemampuan matematika, ngenali, ing saben wong, karakteristik conto (umur, jender, status sosio-ekonomi) lan jinis skor. lan aturan sing digunakake ing tes.

Asil panaliten nuduhake yen:

  • ana hubungan sing signifikan antarane keterampilan keluwesan kognitif lan matematika (lan maca)
  • hubungan antara keluwesan kognitif lan prestasi akademik lagi ora kena pengaruh jinis aturan sing ditrapake ing tes, jinis skor sing digunakake, umur bocah, jenis kelamin, level pendhidhikan lan status sosial ekonomi.

Nanging, amarga sithik studi, mula penulis ora bisa misahake hubungan antarane keluwesan kognitif lan prestasi akademik saka level kognitif umum.

Grup kasebut, nyatane, nyoroti, nganalisis data saka sawetara artikel sing dipilih ing wiwitan analisis meta, hubungan antar kapinteran lan matematika (lan maca) katon luwih kuwat antarane keluwesan kognitif lan asil akademik. Mula, tetep dijlentrehake apa peran keluwesan kognitif, net saka tingkat kognitif umum.

 

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
fungsi eksekutif matematika