Ing taun 2021, rong tinjauan sistematis sing menarik banget muncul ing khasiat Komunikasi Alternatif Augmentatif kanggo peningkatan linguistik bocah-bocah sing kelainan neurodevelopmental. Crowe lan kanca-kancane [1] malah dadi tinjauan mega (yaiku kajian sistematis tumrap tinjauan sistematis). Asile iki tabel sing luar biasa sing ngringkes kabeh tinjauan sistematis sing dianalisis nuduhake asil lan rekomendasi. Kesimpulan umum negesake efektifitas PECS, AAC kanggo ngowahi prilaku lan ngembangake katrampilan sosial.

Tinjauan kaping pindho, dening Langarika-Rocafort lan kolega [2] fokus ing bocah sekolah dhasar kanthi diagnosis luwih saka siji. Tinjauan kasebut nuduhake efektifitas sing didokumentasi saka intervensi Komunikasi Alternatif Augmentatif kanggo ningkatake katrampilan komunikasi, utamane kesadharan fonologis, kosa kata, kemampuan kanggo njaluk panjaluk lan pangembangan katrampilan narasi. Paling penting, prestasi asil sing luwih apik ditekan nalika bocah duwe pilihan alat Komunikasi Alternatif Augmentatif sing disenengi.

Bibliografia

[1] Crowe B, Machalicek W, Wei Q, Drew C, Ganz J. Komunikasi Augmentatif lan Alternatif kanggo Bocah-bocah sing ora duwe kabisan intelektual lan Perkembangan: Review Mega-Sastra. J Dev Phys Disabil. 2021 31 Mar: 1-42. doi: 10.1007 / s10882-021-09790-0

[2] Langarika-Rocafort A, Mondragon NI, Etxebarrieta GR. Tinjauan Sistematis babagan Intervensi Komunikasi Augmentatif lan Alternatif kanggo Bocah-bocah umur 6-10 taun suwene. Lang Pidhato Rungokake Serv Sch. 2021 7 Jul; 52 (3): 899-916. doi: 10.1044 / 2021_LSHSS-20-00005

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
polah deicticanalisis wicara