Ana persetujuan umum singkapinteran umum minangka peramal penting kanggo sekolah[3]. Aspek sing asring ditliti ing lapangan neuropsikologis yaiku kemampuan nggatekake perhatian. Ing babagan iki, tim riset Jerman[4] pengin neliti apa kontribusi saka tingkat intelektual lan kemampuan kanggo njaga konsentrasi kanggo wektu sing luwih suwe tinimbang kinerja sekolah; mligine panliten panliten ngrumus rong hipotesis:

  1. Kinerja sekolah bakal diprediksi kanthi administrasi tes intelijen gabungan lan tes perhatian terus (tinimbang nggunakake tes intelektual), saengga nuduhake kesahihan tambahan kanggo tes perhatian.




  1. Pengaruh sakaIntelligence ing prestasi akademik bakal nengahi perhatian karo span manungsa waé didhukung saka siswa

Panaliten

Kanggo ngevaluasi rong hipotesis kasebut, peneliti milih klompok 231 siswa gimnasium umur 15 - 17, lan diwiwiti menyang tes manungsa waé babar pisan[4] lan siji baterei evaluasi evaluasi[1], nggayuh intelijen verbal, intelijen numerik lan skor intelektual figuratif.

Nilai sing dipikolehi ing macem-macem tes dibandhingake kanggo saben siswa kanthi skor ing kertu laporan matematika, kanthi skor ing kertu laporan Jerman lan kanthi rata-rata tandha umume.

Asil asil

Minangka gegayutan karo hipotesis pisanan (kesahihan tesis tes manungsa waé) muncul, sanajan kurang saka tes intelektual, penambahan bukti perhatian sing bisa ditindakake, luwih apik kanggo ngramal asil sekolah siswa, utamane babagan rata-rata poin kelas umum.

Data paling menarik bisa uga dumadi saka hipotesis kapindho, yaiku mediasi perhatian babagan hubungan antarane intelijen lan kinerja akademik: kabeh telung parameter sing dianggep (matematika, rata-rata basa Jerman lan rata-rata kelas) tingkat intelektual bisa prédhiksi gelar siswa mung ing antarane sing nuduhake kemampuan sing apik kanggo njaga konsentrasi kanggo jangka panjang.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Apa intelijen bisa ditambah?

Serat

Sanajan ana watesan sing jelas (conto ora sengaja siswa gimnasium mung), panliten iki nyebabake refleksi sing menarik kanthi bukti sing jelas babagan praktik klinis:




  1. Akeh sing kudu diwenehake ing penilaian neuropsikologis sing dibutuhake kanggo kesulitan sekolah penting kanggo katrampilan bocah lanang, ora mung babagan kualitas, nanging uga nggunakake tes khusus.
  2. Wiwit kinerja sekolah katon ana hubungane karo kapinteran mung bocah-bocah sing duwe katrampilan sing cukup, nglirwakake evaluasi risiko perhatian sing terus-terusan nyebabake kerangka diagnosa akurat tinimbang panyebab kesulitan ing sekolah.
  3. Penulis riset uga percaya manawa siswa bisa entuk manfaat saka latihan sing prayoga, kayata sing adhedhasar strategi pemantauan diri.
Ivano Anemone
Dheweke urusan karo neuropsikologi nalika umur pangembangan, diwasa lan umur. Saiki dheweke kolaborasi ing sawetara proyek babagan aspek kognitif ing sawetara penyakit neurodegeneratif.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri