Stroke yaiku sesuatu sing cenderung digandhengake karo diwasa lan tuwa, asring uga faktor risiko kayata ngrokok utawa panganan sing ora nyukupi. Konsekuensi jangka panjang lan implikasi kanggo pasien sing ngalami insiden serebrovaskular wis kondhang. Nyatane, kita ngarepake penurunan kognitif [1] utawa defisit residual sing mbutuhake manajemen sing cukup [2].

Nanging ana kahanan sing kurang umum nanging sing pantes ditrapake: stroke iskemia pediatrik. Sanajan kedadeyan arang, iku minangka salah sawijining panyebab kerusakan otak sing penting nalika umur enom, lan melu sawetara kekurangan kognitif akibat uga kanggo kinerja sekolah kanthi cara sing isih kudu dingerteni kanthi bener.

Ing kasus apa wae, akeh panliten nuduhake manawa strok pediatrik bisa duwe tingkat kematian nganti 40% lan nyebabake kekurangan neurologis jangka panjang ing sekitar 80% wong sing isih urip. Kekurangan kasebut bisa kalebu pertimbangan verbal lan ora verbal, kacepetan proses, maca lan katrampilan matematika, uga keterampilan sosio-emosi. Sakabèhé, kebejatan kasebut nyebabake bocah cilik ngrugekke angel lan sekolah dheweke luwih cenderung didiagnosis karo cacat sinau. [3]


Temenan, keterukan kekurangan kasebut gumantung saka akeh faktor, kalebu lokasi lan ambane lesi, uga nalika umur strok kasebut dumadi. Keanehan otak ing jaman pangembangan, kalebu cathetan kasebut kekarepan lan marang kerentanan, kudu dipikirake.

Sinau anyar dening Champigny lan rekan-rekan [3] nliti prestasi akademik 29 bocah sing nandhang lara stroke lan mbandhingake karo klompok 34 bocah sing umur padha karo pangembangan khas. Peserta ing riset, umur antara 8 lan 18 taun, ngalami evaluasi neuropsikologis; Kajaba iku, gelar sarjana kasebut dianggep lan kesusahan lan kesusasteraan uga dinilai, paling ora adhedhasar apa sing dilaporake wong tuwa.

Asil dilaporake keprihatinan wong tuwa babagan kemungkinan maca, ekspresi lisan, ngrampungake masalah matematika, tulisan tangan lan kemampuan ngelingake informasi.

Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen akeh pasien sing nampa sawetara bentuk pitulung sinau, kayata rencana pendhidhikan individu, dhukungan, pitulung tambahan utawa uga akses menyang teknologi sing mbiyantu (liwat komputer lan tablet). Salajengipun, bocah ing klompok pasca stroke luwih cenderung didiagnosis cacat sinau (41%).

Dibandhingake karo penilaian neuropsikologis, bocah sing duwe riwayat stroke nuduhake a kalem ing ngolah informasi lan siji katrampilan kurang ukum, sanajan ora ana kompromi utama ing pertimbangan non lisan.

Minangka kanggo sinau sekolah (maca, ngerti ukara, nulis lan matematika), peneliti nyorot manawa subjek stroke ngetung murah banget tinimbang kekawinane. Analisis lanjut nuduhake yen kekurangan kasebut dheweke ora ana hubungane karo lokasi hemispherical lesi (nengen utawa kiwa).

Kaget, tetep angel sajrone sinau sekolah, bocah-bocah pasca-strok padha nampa swara sing padha karo umur padha, sanajan iki uga gumantung karo resume pribadi.

Kesimpulan kasebut, asil kasebut nyedhiyakake kita ing ngarep efek sing bisa ditindakake ing bocah-bocah ing sekolah, sanajan iki bisa uga ora katon kanthi nyata saka tandha sing dipikolehi.

Sanajan watesan riset - umpamane, ukuran sampel cilik - informasi sing menarik diwenehake kanggo pasinaon mbesuk. Sawetara pitakon, kudu golek papan ing telusuran sabanjure, umpamane, ing kahanan apa bocah sawise stroke yen urip ing kahanan sing luwih mundur, ing endi rencana dhukungan pribadi lan teknologi pitulung ora kasedhiya?

Pasinaon sistematis skala gedhe kudu luwih ditliti babagan pengaruh strok pediatrik babagan sinau lan cara ngatur kesulitan sing diasilake.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
Memori lan kesadaran fonologi