Kuatir ujian minangka kombinasi gejala psikologis, kalebu kuatir, wedi, ketegangan, lan wedi gagal sing kedadeyan sajrone kahanan sampeyan lagi dievaluasi. Iki minangka subtipe kuatir sing ana gandhengane karo emosi dheweke bakal tambah hebat nalika ana wong sing nyoba mriksa kabisane dhewe.

Beda karo bentuk kuatir liyane wiwit saiki fokus utama yaiku kahanan evaluasi lan paling nyata ing antarane siswa kabeh level pendhidhikan. Biasane diarani kanthi macem-macem cara kayata kuatir ujian, kuatir akademik, utawa stres ujian, lan riset nuduhake manawa ana ing antarane 15% lan 22% siswa.

Kuatir ujian mengaruhi kinerja amarga efek negatif ing kontrol manungsa waé. Salajengipun, beda-beda gumantung saka saben wong menyang individu (kayata, miturut umur lan jenis kelamin), gumantung karo kahanan lan sawetara kedadeyan lan karakteristik pribadi bisa nambah kemungkinan kedadeyan (prediktor). Kajaba iku, ana beda individu ing kahanan.

Akeh peneliti sing nyoba ngukur kuatir ujian, lan macem-macem alat pangukuran wis dikembangake. Ing antarane, ing Tes Skala Kuatir Kanggo Bocah (TASC) dianggep standar emas kanggo ngukur kuatir tes ing bocah.
Yen dibandhingake karo konstruksi psikologis iki, nganti saiki kayane durung ana identifikasi korelasi sing akurat (yaiku unsur sing beda-beda gumantung karo rasa kuatir) lan prediktor (yaiku unsur sing anane nambah kemungkinan kedadeyan kuatir). Sawetara pitakon inti, contone, yaiku komponen sing tanggung jawab kanggo masalah iki, kepiye hubungane karo kuatir, lan apa pengaruhe marang siswa.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Efek ADHD ing kinerja sekolah

Von Der Embse lan kolega ing 2017[1], liwat analisis meta adhedhasar 238 riset sadurunge sing diterbitake wiwit taun 1988, dheweke nyoba mangsuli pitakon kasebut.
Ing publikasi iki, panulis nerangake pengaruh kuatir ujian ing macem-macem tugas sing bakal ditindakake, uga nyoba ngerti variabel demografi lan keterampilan interpersonal.

Iki minangka temuan utama:

  • gender. Wanita luwih seneng nuduhake kuatir ujian sing luwih dhuwur tinimbang pria.
  • Kesukuan. Siswa saka etnik minoritas bakal nglaporake tingkat kuatir ujian sing luwih dhuwur tinimbang kanca-kancane.
  • Ketrampilan. Kuatir ujian bakal saya suda amarga katrampilan siswa saya mundhak.
  • Neurodiversitas. Siswa didiagnosis ADHD dheweke bakal nuduhake tingkat kuatir sing luwih dhuwur tinimbang siswa sing ora didiagnosis.
  • Kahanan evaluasi. Kuatir ujian bakal saya mundhak nalika ana tes sing diandharake minangka evaluasi kanggo wong kasebut lan level bakal mudhun nalika tes ditampilake minangka latihan utawa kesempatan sinau.
  • Ajining dhiri. Harga dhiri bakal nyuda rasa kuwatir liwat ngerti babagan sukses sadurunge.
  • Indikator kinerja. Stres ujian, nanging rata-rata nilai kelas lan skor ujian bisa dadi prediktor puteran ujian.
  • latar. Konstruksi psikologis iki bakal nyuda kuatir ing antarane siswa lan mbantu nambah kinerja.
  • Target prestasi pendidikan. Nyoba kanggo nambah kinerja akademik bisa nyebabake kinerja akademik lan asil pendhidhikan sing sepele.

Ing kesimpulan, liwat panelitian iki, para panulis nglaporake anane hubungan sing jelas antarane kuatir ujian lan akeh variabel sing dianggep. Nanging, perlu riset luwih lengkap kanggo nggawe tes kanggo ngukur konstruk iki sing bisa digunakake minangka skrining lan ngawasi macem-macem kahanan kritis. Piranti kasebut bisa nyebabake pangerten sing luwih apik babagan peran emosi ing kinerja sing uga bakal mbantu para profesional sing melu proses pendidikan kanggo nambah kinerja siswa.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri