Sadurunge miwiti: tanggal 18 lan 19 September bakal ana edhisi kursus online (Zoom) sabanjure "Pangobatan aphasia. Alat praktis ". Regane 70 €. Tuku kursus ing versi sinkronis kalebu akses seumur hidup menyang versi asinkron sing ngemot, dibagi video, kabeh konten kursus. program - Formulir registrasi

Iki bisa uga minangka gambar sing paling misuwur ing antarane sing digunakake kanggo pambiji basa ing aphasia. Dipuntepangaken ing Ujian Diagnostik Ahpasia Boston (BDAE) ing taun 1972, gambar kasebut nuduhake wanita ngumbah piring nalika anak loro, ing bangku sing seimbang, dheweke nyoba nyolong cookie saka toples:

Pasien kudu nyritakake adegan kasebut kanthi lengkap lan akurat. Ahli terapi wicara bakal nganalisis produksi nggunakake alat analisis narasi khas kayata sing dibahas ing artikel iki. Versi iki uga digunakake kanggo sinau Italia dening Marini lan kolega [1] sing nyoroti beda sing signifikan ing antarane subjek sing sehat lan subjek kanthi aphasia ing pirang-pirang tembung sing diprodhuksi, kanthi cepet wicara, ing dawa rata-rata ucapan lan nomer lan kualitas kesalahan.


Sinau anyar dening Berube lan kanca-kancane [2] ngusulake versi klasik gambar sing dianyari, kanthi anyar nanging penting: wektu iki divisi omah sing adil karo bojo ngumbah piring lan garwane lagi golek suket. Tansah ana ing njaba jendhela, gambar kasebut bakal luwih ditetepake nganggo rong bangunan, kucing lan telung manuk. Kanggo gambar anyar iki, klompok Berube lan kolega nemokake beda beda ing Unit Konten, Suku Kata per Unit Konten lan Hubungan antarane Unit Konten ing sisih kiwa lan tengen gambar (iki bisa uga nuduhake pengabaian).

Sampeyan bisa nemokake gambar sing dianyari ing artikel, kasedhiya ing kene: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30242341/

Bibliografia

[1] Marini, A., Andreetta, S., del Tin, S., & Carlomagno, S. (2011). Pendekatan multi-level kanggo analisis basa narasi ing aphasia. Aphasiologi25(11), 1372-1392.

[2] Berube S, Nonnemacher J, Demsky C, Glenn S, Saxena S, Wright A, Tippett DC, Hillis AE. Nyolong Cookie ing Abad Puluh Puluh: Ngukur Narasi Pidato ing Panyerat Ayat Sehat Karo Aphasia. Am J Pidato Lang Pathol. 2019 11 Maret; 28 (1S): 321-329.

Sampeyan uga bisa uga kasengsem

Kursus aphasia kita

Kita kursus asinkron "Perawatan aphasia" (80 €) ngemot 5 jam video sing ditrapake kanggo macem-macem teknik lan macem-macem level perawatan aphasia. Sawise dituku, kursus kasedhiya kanggo urip.

Kajaba iku, kursus kasebut bakal ditindakake tanggal 18-19 September "Pangobatan aphasia. Alat praktis ”ing versi sinkronisasi ing Zoom (€ 70). Tuku kursus sinkronis kalebu, kanthi gratis, akses seumur hidup menyang kursus asinkron. Link kanggo registrasi: https://forms.gle/fd68YVva8UyxBagUA

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
analisis wicaraCue ditulis aphasia