Sapa sing: Bocah-bocah lan remaja ngalami kesulitan sekolah

Suwene suwene: Kira-kira 2-3 dina

Pira larang regane: 384 €

Kepiye mungkasi: Laporan akhir lan diagnosis bisa (DSA)

Ing ngendi penilaian ditindakake: Liwat Ugo Bassi, 10 (Bologna)

Cara ngubungi kita: 392 015 3949

Sapa iku?

Jenis jalur iki cocog banget kanggo macem-macem jinis kahanan. Contone, nalika wong kangelan tetep fokus, ngapalake informasi lan prosedur (teks sing bakal ditliti, tabel, prosedur pitungan ...), nyebutake konsep, maca kanthi bener lan ngerti informasi sing ditulis lan lisan.

Ing kahanan liyane, keraguan kasebut gegayutan karo kemungkinan bocah utawa bocah cilik duwe katrampilan sing luwih dhuwur tinimbang norma, lan akibate bisa uga butuh piwulang pribadi.

Iki migunani banget yen sawetara kondisi kasebut dicurigai:

  • Dyslexia (maca masalah)
  • dysorthography (masalah ejaan)
  • dyscalculia (masalah pitungan)
  • dysgraphia (masalah ngasilake tulisan sing bisa diwaca)
  • ADHD (perhatian lan impulsivity)
  • Gangguan ucapan
  • Ditambahake (level intelektual luwih dhuwur tinimbang norma)

Kepiye carane?

Wawancara anamnestic. Iku minangka wayahe kognitif sing tujuane kanggo ngumpulake informasi sing relevan babagan sejarah klinis pasien. Fase iki mbantu ngenali masalah sing mungkin lan menehi orientasi pisanan kanggo nyetel evaluasi.

Kerangka evaluasi lan diagnosis. Sajrone pambiji, bocah (utawa wong enom) bakal ngalami sawetara tes sing duwe tujuan umum kanggo nyelidiki fungsi kognitif lan kinerja sinau (kayata, tingkat intelektual, katrampilan perhatian, memori, basa, akuisisi maca, nulis lan petungan).

Ngrancang laporan lan ngasilake wawancara. Ing pungkasan proses diagnostik, laporan bakal digambar sing bakal ngringkes apa sing kedadeyan saka tahapan sadurunge. Usul intervensi uga bakal dilaporake. Laporan iki bakal dikirim lan diterangno menyang wong tuwa sajrone wawancara bali, nerangake kesimpulan sing dirampungake lan usulan intervensi akibat kasebut.

Apa sing bisa ditindakake sabanjure?

Adhedhasar apa sing muncul saka pambiji, macem-macem dalan bisa ditindakake:

Ing kasus kelainan belajar tartamtu, miturut kabecikan saka waca 170 / 2010, sekolah kasebut kudu ngasilake dokumen sing diarani Rencana Didaktik Pribadi (PDP), ing endi dheweke bakal nuduhake alat ganti rugi lan dispensasi sing bakal digunakake kanggo ngatur piwulang babagan metode belajar bocah / bocah (waca uga: Diagnosis DSA: apa sing bakal ditindakake sabanjure?).

Ing babagan ciri liyane, kayata kesulitan narik kawigaten, kesulitan memori utawa level intelektual sing dhuwur banget, mesthi bisa nggawe rencana pengajaran khusus miturut lingkaran menteri BES (Kabutuhan Pendhidhikan Khusus).

Salajengipun, rapat-rapat ing wicara therapy kanggo nambah aspek sing ana gandhengane karo basa utawa sinau (maca, nulis lan ngitung), kursus neuropsikologi kanggo nambah kepinteran lan hafalan lan kursus latihan wong tuwa kanggo nemokake strategi sing cocog kanggo ngatur masalah prilaku anak.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!