Sapa sing: Bocah-bocah lan remaja ngalami kesulitan sekolah
Suwene suwene: Kira-kira 2-3 dina
Pira larang regane: 304
Kepiye mungkasi: Laporan akhir lan diagnosis bisa (DSA)

Liwat Ugo Bassi 10, Bologna

Apa diagnosis ASD pribadi valid ing sekolah?

Apa sing ditrapake karo neuropsychological lan speech therapy?

Tujuan proses diagnostik yaiku kanggo nindakake siji katrampilan akurat lan katrampilan saka lanang, liwat wuwus e test standarisasi kanggo ngevaluasi katrampilan ing pirang-pirang daerah.

Katrampilan sing diteliti bisa diwujudake, kalebu basa, ing memori, Ingattenzione lan katrampilan saka pertimbangan. Ing kasus kesusahan sekolah, tes standar sinau uga diwenehake (maca, nulis e pitungan).

Ing pungkasan evaluasi, laporan ditulis ditanggepi ing endi karakteristik utama (kesulitan lan kekuwatan) wong kasebut dilaporake.

Ing sawetara kahanan, ciri-ciri kasebut ngidini nggawe diagnosis kelainan belajar tartamtu (Dyslexia, dysorthography, dyscalculia, dysgraphia), gangguan perhatian (ADHD) lan / utawa kelainan basa tartamtu.

Sembarang diagnosis DSA sing diterbitake ing mburi evaluasi ditampa ing Emilia-Romagna kaya diagnosis saka Layanan Kesehatan Nasional, kaya sing dibutuhake pedoman babagan DSA ing Wilayah Emilia-Romagna.

Sapa iku?

Rute jinis iki cocog banget kanggo macem-macem jinis kahanan. Contone, nalika wong nemoni kangelan supaya tetep fokus, ngelingake informasi lan prosedur (teks sing bakal diteliti, tabel multiplik, prosedur perhitungan ...), ngandhani konsep, maca kanthi bener lan ngerti informasi sing ditulis lan lisan. Khusus, yen migunani nalika sawetara kahanan kasebut disyaki:

  • Dyslexia (maca masalah)
  • dysorthography (masalah ejaan)
  • dyscalculia (masalah pitungan)
  • dysgraphia (masalah ngasilake tulisan sing bisa diwaca)
  • ADHD (perhatian lan impulsivity)
  • Gangguan ucapan

Kepiye carane?

Wawancara anamnestic. Iku minangka wayahe kognitif sing tujuane kanggo ngumpulake informasi sing relevan babagan sejarah klinis pasien. Fase iki mbantu ngenali masalah sing mungkin lan menehi orientasi pisanan kanggo nyetel evaluasi.

Kerangka evaluasi lan diagnosis. Sajrone pambiji, bocah (utawa bocah) bakal ngalami sawetara uji coba sing duwe tujuan, umume, kanggo nyelidiki fungsi kognitif lan kinerja sinau.

Ngrancang laporan lan ngasilake wawancara. Ing pungkasan proses diagnostik, laporan bakal digambar sing bakal ngringkes apa sing kedadeyan saka tahapan sadurunge. Usul intervensi uga bakal dilaporake. Laporan iki bakal dikirim lan diterangno menyang wong tuwa sajrone wawancara bali, nerangake kesimpulan sing dirampungake lan usulan intervensi akibat kasebut.

Apa sing bisa ditindakake sabanjure?

Adhedhasar apa sing muncul saka pambiji, macem-macem dalan bisa ditindakake:

Ing kasus kelainan belajar tartamtu, miturut kabecikan saka waca 170 / 2010, sekolah kasebut kudu ngasilake dokumen sing diarani Rencana Didaktik Pribadi (PDP), ing endi dheweke bakal nuduhake alat ganti rugi lan dispensasi sing bakal digunakake kanggo ngatur piwulang babagan metode belajar bocah / bocah (waca uga: Diagnosis DSA: apa sing bakal ditindakake sabanjure?).

Yen ana masalah liyane, umpamane perhatian utawa memori, mesthine bisa nggawe rencana piwulang sing cocog karo bunderan menteri ing BES (Kabutuhan Pendhidhikan Khusus).

Salajengipun, rapat-rapat ing wicara therapy kanggo nambah aspek sing ana gandhengane karo basa utawa sinau (maca, nulis lan ngitung), kursus neuropsikologi kanggo nambah kepinteran lan hafalan lan kursus latihan wong tuwa kanggo nemokake strategi sing cocog kanggo ngatur masalah prilaku anak.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri