Saka panelusur[1] sing ditindakake ing Amerika Serikat kayane bisa nyimpulake ya: pujian bisa luwih becik tinimbang pitenah.

Minat peneliti yaiku ngerteni babagan proporsi paling optimal antarane jumlah penghormatan lan jumlah pitenah, supaya siswa bisa sekolah luwih apik. Ing babagan iki, akeh kelas saka macem-macem kutha ing Amerika Serikat sing melu, udakara udakara 2500 bocah.

Ing guru setengah saka kelas sing melu sinau kasebut diajari ngetrapake a Campur tangan manajemen kelas proaktif sing fokus ing fungsi khas prilaku masalah. Ing separo kelas liyane sing melu pasinaon kasebut, guru nggunakake pendekatan khas karo murid tinimbang.

Peneliti nyathet wektu sing ditindakake dening bocah-bocah kanggo kegiatan sing diusulake lan kepengin weruh apa ana hubungane karo jinis pendekatan sing diadopsi dening guru. Kajaba iku, kacathet kepiye murid tetep fokus marang tugas sing bakal ditindakake lan yen ana bedane ing antarane loro bocah bocah kasebut.

Asil ing ngisor iki relevan saka panaliten iki:

  • Wujud hubungan lini antara hubungan pujian / teguran lan cenderung bocah-bocah tetep tugas tetep rampung. Ing laku, pujian sing luwih dhuwur dibandhingake karo teguran, mula luwih kolaborasi dideleng dening para murid.
  • Bocah-bocah sing dikendhalekake guru sing dilatih nambah jumlah penghargaan nuduhake luwih konsentrasi ing kegiatan sing bakal ditindakake babagan bocah sing dikelola dening guru sing nggunakake pendekatan khas.

Nanging ringkesan, bisa uga ora pati jelas, sing fokus ing prilaku positif katon luwih migunani tinimbang nyoba ngendhakake sing negatif kanthi menehi perhatian marang sing terakhir.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Bandhingan telung pendekatan sinau sing beda