La disleksia pembangunan minangka kelainan sinau tartamtu (SLD) sing nyata angel banget kanggo maca lan akurasi. Ing kasus sing paling parah, kasusahan muncul saka tahap literasi wiwitan lan bisa uga kalebu nulis lan ngitung.

Akeh panliten sing ditindakake babagan disleksia, kanggo nyoba nggawe sebab lan indikator awal, lan nemokake strategi sing paling cocog kanggo nyuda masalah kasebut. Wilayah sing tambah akeh ditliti yaiku jalur pemberdayaan. Kursus tambahan yaiku intervensi intensif jangka pendek, sing ditujokake kanggo nambah kacepetan maca lan ngerti teks.

Panaliten sing ditindakake dening Bianca Dos lan Simone Capellini [1] ing wulan Juni 2020 nggambarake pengalaman jalur pemberdayaan adhedhasar aktivitas saka jeneng cepet. Lima siswa saka kelas telu nganti kelas lima (5-8 taun), lanang lan wadon, sing didiagnosis disleksia dipilih. Kabeh siswa diwenehi:

  • Tes metalinguistik lan maca: maca tembung, dudu tembung, suku kata lan fonem
  • Tes pangerten tinulis: wacana kanthi 8 pilihan pilihan
  • Tes jeneng cepet: papat tabel rangsangan mawa aksara, warna, nomer lan obyek

Kursus kasebut dipérang dadi 10 sesi umum:

  • 2 sesi pambiji dhisikan
  • 6 sesi penguatan efektif
  • 2 sesi evaluasi pungkasan

Efektivitas perawatan diwilang karo Cara Jacobson lan Truax. Asil nuduhake asil dandan sing signifikan ing tes yaiku:

  • identifikasi
  • Métafonologi
  • Baleni tembung
  • Maca tembung lan dudu tembung
  • pangerten
  • Jeneng kanthi cepet

Sanajan asile nyengkuyung, kudu ditekanake manawa panelitian duwe watesan sing penting kayata ukuran sampel. Nanging, bisa dingerteni yen asil pertama nyengkuyung, nunggu pasinaon sadurunge tes pra lan pasca luwih adoh, nggunakake subyek sing luwih dhuwur.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri