Musica e basa padha nuduhake akeh aspek sensori, motor lan kognitif babagan pamrosesan swara. Akibate, karakteristik akustik sing dituduhake ing antarane musik lan basa sing diucapake bisa uga dadi sababe pengaruh pelatihan musik ing domain kognitif sing beda, kaya sing wis kita lapurake ing sadurunge ngomong babagan musik lan disleksia, lan saka musik lan intelijen.

Amarga latar kasebut, klompok peneliti[1] pengin neliti ing efek latihan musik babagan katrampilan basa lan fungsi kognitif liyane "umum" (kayata, kayata, ing QI) lan kanggo nggayuh iki, dheweke milih klompok 74 bocah sing umure antara 4 nganti 5 taun, nganggo basa Cina Mandarin. Bocah-bocah kasebut kaperang dadi 3 klompok:

  • Gugus pertama diukum latihan musik 6 wulan sinau main piano (3 sesi saben minggu saka 45 menit saben)
  • Klompok kapindho wis diukum latihan maca suwene 6 wulan (3 sesi saben minggu 45 menit saben)
  • Klompok katelu ora melu kegiatan tartamtu (uga ora ana sing samesthine kanggo umure)

Loro sadurunge miwiti latihan lan sawise nem wulan (kesimpulan latihan) kabeh bocah ditaksir kanthi tes babagan IQ, memori kerja verbal, keterampilan attentional, diskriminasi tembung lan diskriminasi mbandingake. Kanthi cara iki bisa kanggo mirsani sapa klompok sing entuk paningkatan paling gedhe ing macem-macem tes kasebut.

Asil asil

Dibandhingake karo latihan maca, latihan musik wis menehi anak kanggo menehi keuntungan kanggo ngolah swara ucapan, utamane kanggo mbedakake tembung adhedhasar konsonan tunggal. Dandan iki uga diamati karo EEG liwat potensial sing bisa dibuwang.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: 3 prekara sing bisa ditindakake dening bocah lan wong diwasa ora bisa

Amarga konsonan butuh luwih tliti supaya bisa beda karo saben liyane (dibandhingake karo panjaluk vokal), asil panliten iki koyone nuduhake yen praktik musik piano bisa ningkatake katrampilan pemahaman auditory sing apik.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri