Wis pirang-pirang taun riset ditindakake supaya bisa ngerti apa fungsi eksekutif trampil lan miturut kahanan apa. Kita asring ngobrol babagan loro, kayata hubungan karo jaman prasekolah qui), kaloro hubungane karo jaman sekolah (umpamane qui).

Kita wis weruh manawa bisa uga ana pengaruh positif sing penting ing lapangan matematika (TK e ing sekolah dasar lan sekolah tengah) ana ing pangertosan teks.

Temtu sing fokus ing memori sing digunakake iku perawatan fungsi eksekutif sing ditaksir paling. Lan ora ana kebetulan sing digawe akeh app online kanggo nglatih memori sing digunakake, ing pirang-pirang kasus adhedhasar bukti saka sastra ilmiah.

Dina iki kita nambah potongan liyane babagan ilmu babagan perkara kasebut.
Ing artikel ilmiah sing diterbitake ing taun 2019[1] hipotesis sing menarik wis diuji: apa nggawe perawatan kaya game dadi luwih efektif?

Panaliten

Kanggo njawab pitakon iki, Johann lan Karbach[1] wis nindakake pirang-pirang bocah kanggo tes sing beda kanggo ngevaluasi fungsi eksekutif lan sinau sekolah (maca lan matematika); banjur dipérang dadi 7 klompok:

  • 3 klompok dilatih ing komponen tartamtu saka fungsi eksekutif (pencegahan utawa memori kerja utawa keluwesan kognitif);
  • 3 kelompok padha dilatih ing latihan sing padha, nanging kanthi guyonan, padha karo game video;
  • siji klompok ora nindakake latihan.

Ing pungkasan latihan (kayata. Sawise 21 sesi perawatan) kabeh padha dinilai maneh kanggo mirsani perbaikan lan beda ing antarane klompok.

Apa sing wis diamati?

Bentenane muncul ing aspek liyane:

  • Bocah sing nggunakake versi sing nyenengake pelatihan kasebut nyatakake yen dheweke luwih motivasi kanggo terus latihan.
  • Tansah bocah sing nggunakake versi sing nyenengake pelatihan nuduhake perbaikan sing paling konsisten sajrone sinau sekolah babagan maca; khususe, wong-wong sing wis ngalami nambahi fleksibilitas kognitif utawa pencegahan uga entuk pangerten kanggo ngerti teks nalika asil dandan kanthi cepet diwaca ing wong-wong sing wis nglatih pencegahan kasebut.

Kesimpulane ...

Kaya sing dibahas ing artikel sadurunge, latihan fungsi eksekutif uga mbantu nambah pamulangan sekolah (uga nambah fungsi terlatih langsung). Utamane, yen sadurunge kita wis ndeleng efek positif kanggo nambah memori memori, yen ngono kita bisa nemokake migunani uga ing latihan pencegahan lan keluwesan kognitif.

Kajaba iku, kanthi motivasi sing luwih dhuwur sing diwartakake dening bocah lan luwih umum asil, iku penting banget kanggo nandur modal wektu lan energi kanggo nyoba nggawe perawatan melu (nyenengake!), kanggo nambah kolaborasi pasien enom lan nambah kemungkinan ndeleng perbaikan.

Nanging, kaya ngono, ing kasus iki, kita uga ngati-ati kanggo nginterpretasi asil; ing kasus iki, nyatane, peneliti ngetrapake akeh keraguan amarga panliten: pisanane, klompok kontrol "pasif" saéngga ora bisa netepake kepiye spesifik efek saka latihan kasebut; ragu-ragu liyane manawa kasunyatane peneliti gagal ngevaluasi efek "transfer" (umpamane, sing nglatih pencegahan kasebut uga nambah memori sing digunakake?); Pungkasan, ora jelas ngapa, sanajan nglatih fungsi kognitif sing padha (pencegahan utawa memori kerja utawa keluwesan kognitif) lan entuk asil sing padha ing tes kanggo fungsi eksekutif, mung klompok "game" wis entuk asil dandan kanggo katrampilan sing ora langsung dilatih. (kacepetan maca lan ngerteni teks).

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Diagnosis diagnosis. Pandhuan cilik kanggo wong tuwa

Sanajan watesan, sing diarani riset iki nuduhake refleksi penting babagan pagawean klinis: yen kita kerja karo bocah-bocah, pira wektu kanggo kita motivasi? Ing pirang-pirang jam suwene ngrencanakake lan nggawe latihan pribadi babagan karakteristik bocah, sepira ruang sing bakal kita tinggalake kanggo kegiatan? Apa kita menehi cukup penting kanggo game?

Kita yakin manawa akeh profesional ora butuh riset khusus kanggo mbayangno pentinge motivasi bocah-bocah ana ing pakaryan kita. Nduwe konfirmasi lan panganan kanggo dipikirake saka riset, ing kasus apa wae, mesthi migunani ing karya kita.

Sampeyan bisa uga seneng:

Bibliografia

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

fungsi maca lan eksekutifMemori lan kesadaran fonologi