Komunikasi minangka transmisi informasi saka siji individu menyang liyane liwat kode sing dituduhake, yaiku kanthi lisan, gerakan utawa simbolis. Anomi minangka manifestasi sing paling asringaphasia. Iku, kanthi cara sing gampang, kasusahane temokake tembung sing bener kanthi cepet.

Diperkirakan saka telung wong sing ngalami kerusakan serebrovaskular, siji yaiku aphasic. Prognosis anomia gumantung karo rong faktor:

  • Jembar karusakane
  • Pengaruh terapi wicara

Akeh riset sing wis dituduhake khasiat terapi wicara ing perawatan anomia pasca-stroke. Nanging, terapi wicara intensif lan terus-terusan ora mesthi kasedhiya amarga alasan ekonomi lan / utawa jarak (asring, nyatane stroke uga nyebabake kesulitan pindhah, amarga lelungan dadi luwih angel).

Ing 2015, Zheng lan kolega [2] nindakake riset babagan efektifitas teknologi anyar ing anomia pasca-stroke, nemokake keunggulan terapi sing ditindakake komputer dibandhingake karo perawatan tradisional (Perawatan nguatake jaringan Kriyo, utawa VNetSc). Kajaba iku, terapi mandhiri liwat piranti digital regane 30% luwih murah dibandhingake karo perawatan klasik. Akeh panelitian sing ngetutake nyoroti kaluwihane teori liwat alat komputer, nanging sawetara pitakon tetep ditemokake, kayata:

  • Ora ana panaliten iki sing kalebu tablet minangka alat kanggo ngobati anomia
  • Ora ana panelitian sing nyelidiki efektifitas program intervensi khusus sing ditindakake liwat kabeh teknologi sing kasedhiya

Sinau

Ing 2017, Lavoie lan kanca kolega [1] nerbitake tinjauan sistematis panggunaan teknologi anyar kanggo perawatan anomie. 23 panaliten dipilih saka macem-macem database (PubMed, sarjana Google, PsycInfo lan liya-liyane). Metodologi sing digunakake yaiku Pratelan PRISMA.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Tulis tembung: web-app gratis kanthi latihan maca lan nulis

Asil ing ngisor iki dianggep:

  1. Peningkatan katrampilan jeneng
  2. Pengaruh fungsi terapi anyar ing komunikasi saben dinane

Ing sawetara panelitian, teknologi kasebut digunakake ing klinis ing ngarsane praktisi; ing wong liya, terapi kasebut diatur dhewe lan piranti kasebut digunakake ing omah, tanpa terapi.

Asil asil

Penulis nyimpulake manawa:

  • Terapi sing ditindakake dhewe lan sing ditindakake sadurunge ana dokter wis kabukten efektif ing nambah kapasitas jeneng
  • Terapi kanthi mandhiri liwat komputer lan tablet wis ningkatake kualitas komunikasi pasien nambah ajining dhiri, supaya dheweke kerja kanthi mandiri ing komputer lan ngidini milih kapan, ing endi lan suwene latihane

watesan

Sanajan data sing nyengkuyung iki, ana uga watesan sing gegandhengan karo piranti lunak sing digunakake, utamane:

  • Font cilik banget
  • Pandhuan sing rumit banget

Kaloro faktor kasebut, sayangé, bisa matesi panggunaan otonomi lan nambah frustasi pasien.

Prospek mbesuk

Nanging, data kasebut nyengkuyung lan ndorong supaya kalebu terapi sing diwenehake liwat piranti digital ing pedoman lan indikasi praktik klinis sing apik. Nanging, perlu sinau luwih lanjut, khusus kanggo uji coba terkontrol lan acak, kanthi tindakake luwih saka nem wulan. Salajengipun, pangajab supaya pasinaon uga bakal ditambah karo manifestasi aphasia liyane kayata kesulitan mangertos lan produksi morfosintaktis.

Sampeyan uga kasengsem ing:

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Wordseye: sampeyan ujar (utawa nulis) lan komputer kasebut nuduhake sampeyan

I nostri materiali per l'afasia

Kabeh app bisa digunakake kanthi gratis online. Kanggo nggunakake aplikasi web sanajan offline ing pc lan ndhukung karya kita bisa download aphasia KIT. Koleksi iki ngemot 5 aplikasi web (Nulis tembung, Pangerten leksikal, Jeneng suku kata, Kenali suku kata lan Tabel suku kata) kanggo digunakake ing PC lan luwih saka sewu kaca kertu kanthi kegiyatan nyithak, tabel komunikasi lan macem-macem bahan.

Kita uga nggawe telung koleksi kegiatan ing basa PDF sing dipérang miturut area:

Kanggo artikel teoretis ingaphasia sampeyan bisa visit arsip kita.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri