Ing kaca kita wis ngobrol kaping pirang-pirang babagan pendekatan sing beda kanggo sinau; kita narik 10 aturan sinau sing apik (nanging uga para sinau ala), nggawe perbandingan antara mbaleni maneh lan pambangunan peta konsep, dhaptar sawetara strategi kanggo ngerti teks lan dibandhingake macem-macem cara sinau ing disleksia.

Nanging iki, kita bakal ngomong babagan cara sinau ing para siswa universitas, lan kita nganakake kanthi menehi riset anyar, mratelakake panemume.

Panaliten

Klompok peneliti ing Holland[1] mutusake kanggo mbandhingake 3 modalitas belajar jangka panjang sing beda: nggawe pitakon ing slide sing bakal diteliti dening siswa, wangsulan pitakon wis ditetepake ing slide sajrone pasinaon, lan Revisi.




Kanggo nguji efek saka telung modalitas kasebut, para peneliti mbagi klompok 3 siswa universitas dadi 88 subkumpulan, sing masing-masing ngalami salah sawijining 3 modalitas sinau sing wis kasebut.

Sawise seminggu, para siswa teka sinaoni dening kaget dibandhingake karo apa sing ditliti ing sinau. Ujian kasebut kalebu lorokonsep sinau saiki ing slide sing bakal diwaca (belajar faktual) lan kemampuan kanggo ngetrapake konsep kasebut (transfer kawruh).

results

Dibandhingake karo modhel pasinaon sinau mung adhedhasar pamikiran babagan sinau sing diteliti, pendekatan fokus generasi pitakonan dening siswa lan sing wis fokus ing wangsulan pitakon sing wis ditemtokake entailed a luwih sinau saka konsep sing ana ing slide sing diteliti. Salajengipun, konsep-konsep kasebut luwih gampang digambarake menyang kahanan liyane (transfer pengetahuan).




Salajengipun, kesederhanaan iki bakal nyebabake pangerten sing luwih jero babagan konsep, sing bakal jelas kanthi kemampuan sing luwih apik kanggo nggawe umum uga konteks lan kahanan sing beda; mulane ora bakal mung bisa ngelingake.

Ivano Anemone
Dheweke urusan karo neuropsikologi nalika umur pangembangan, diwasa lan umur. Saiki dheweke kolaborasi ing sawetara proyek babagan aspek kognitif ing sawetara penyakit neurodegeneratif.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Latihan memori kerja lan metakognisiMiturut panaliten anyar, pujian bisa luwih becik tinimbang ngremehake