La creativeness bisa ditetepake minangka kemampuan kanggo mikir kanthi adaptif, inovatif lan fleksibel. Kemampuan jinis iki, kayata liyane, cenderung mundhak nganti diwasa lan banjur mandheg mandheg nganti tuwa, sanajan ora ana demensia[3] [4] [5].

Kemampuan iki misale jek dadi fitur utama ing kognisi manungsa, nganti tekan panliten sawetara panulis[2] Sukses akademik (sing diukur pirang-pirang publikasi ilmiah) bakal cocog karo kemampuan kanggo njaga kemampuan iki sajrone pirang-pirang taun.

Iki kanthi otomatis ndadekke kita pitakonan sing cocog banget: pamikiran inovatif bisa saya tambah ing wong tuwa lan luwih enom?

Panaliten

Kanggo njawab pitakon kasebut, Chapman lan rekan[1] wis ngembangake panaliten sing menarik ing antarane klompok subjek (umur antara 56 lan 75 taun) Latihan kognitif tartamtu fokus ing Manungsa waé Strategic (pilih informasi sing paling relevan kanggo tujuan lan tugas sing bakal ditindakake), Alesan sing terintegrasi (nyintesis informasi ing level interpretasi sing luwih jero, arep inti utawa ngerteni tujuan utama sawijining tugas) lan inovasi (nganyari nganyari ide lan perspektif).
Latihan kasebut ditindakake sawetara bagean ing ngarsane klinik ahli lan sebagian wae ing omah liwat aplikasi khusus.

Sadurunge lan sawise periode latihan kognitif, kabeh subjek ngalami a test kanggo ngevaluasi kreatifitas, supaya kita bisa ngukur pangowahan sing diaruhi dening pelatihan kasebut dhewe.

Skor sing dipikolehi saka wong-wong sing nyengkuyung latihan kasebut dibandhingake karo klompok subjek sing tinimbang nglatih latihan fisik lan karo klompok liyane sing ora nindakake kegiatan apa wae nanging mung wis diukum. tes sing padha babagan pamikiran inovatif.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Turu jero lan Alzheimer: hubungan apa?

Asil asil

Nganalisa asil kanthi statistik, muncul manawa grup kasebut ngalami latihan kognitif, dibandhingake karo klompok liyane ('olahragayaikuora latihan ') duwe ningkatake kinerja ing tes kreatifitas.

Kajaba iku, otak kabeh subyek dianalisis karo fMRI, teknik imaging magnetik resonansi sing ngidini analisa kegiatan otak; saka iku, mula bisa dingerteni manawa subjek sing wis nglatih latihan kognitif owah-owahan panyambungan antarane wilayah otak ndasari fungsi eksekutif.

Pangembangan mbesuk

Sanajan muncul, data kasebut, sanajan pancen menarik, isih durung cukup kanggo netepake apa jinis pelatihan sing digunakake para peneliti bener-bener efektif lan migunani kanggo sawetara sebab: pisanane, tes sing digunakake kanggo ngevaluasi kreatifitas durung ngalami pemeriksaan durung cukup. netepake carane bener; Kajaba iku, kita ora ngerti manawa latihan mental jinis iki duwe efek nyata ing urip nyata wong lan, yen ngono, yen dandan iki tetep utawa mung transitory.

Kemungkinan riset anyar banjur cemlorot kanggo mangsuli akeh pitakon: latihan kognitif jinis iki uga ditindakake Giovani? Wiwit kreatifitas misale jek milih sawetara jinis proyek, pelatihan jinis iki bakal nambah kinerja kerja (paling ora ing sawetara jinis tugas)? Owah-owahan isih suwe saya suwe? Latihan mental jinis iki uga mengaruhi fungsi kognitif liyane?
Amarga asil sing dienggo nganti saiki, mula bakal bisa ndeleng warta liyane.

Sampeyan bisa uga seneng:

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Fungsi eksekutif lan agresi: hubungan apa?

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Katrampilan narasi