Wong-wong sing makarya ing psikologi sinau, pendhidhikan, pedagogi utawa pendidikan kanthi sistematis pungkasane nemoni pitakon "gaya sinau". Konsep dhasar sing biasane dicoba liwat biasane:

  1. saben individu duwe cara sinau dhewe (kayata, visual, auditory utawa kinestetik);
  2. saben individu luwih sinau yen informasi kasebut diwenehake kanthi cara sing cocog karo gaya pembelajarane.

Iki minangka konsep sing narik kawigaten, sing mesthi menehi perspektif sing kurang kaku babagan konteks pembelajaran (sing asring dianggep "basi"); dheweke ngidini kita nyinaoni sekolah (lan liya-liyane) minangka konteks sing bisa dinamis lan kanthi pendhidhikan sing digawe khusus lan khusus.

Nanging iki tenan?


Mangkene ing warta ala pisanan.
Aslaksen lan Lorås[1] padha nganakake kajian cilik babagan literatur ilmiah babagan subyek, ngringkes asil panelitian utama; data sing ditliti yaiku: mulang miturut gaya pembelajaran sing disenengi individu (contone, nampilake informasi ing format visual kanggo "pamirso") ora bakal entuk mupangat sing bisa diukur tinimbang sing sinau kanthi modhal liyane tinimbang sing disenengi.

Ing pangerten iki, pendekatan akeh guru banjur kudu direvisi, utamane ngelingi jumlah karya tambahan sing kalebu modifikasi piwulang sawise indikasi apa sing katon mitos neuro tinimbang kasunyatan.

Dadi, apa hubungane antara metode pengajaran lan kepercayaan babagan gaya belajar?

Mangkene ing warta ala nomer loro.
Tinjauan literatur ilmiah liyane babagan subyek[2] negesake manawa mayoritas guru sing cetha (89,1%) kayane yakin babagan kabecikan pendhidhikan adhedhasar gaya pamulangan. Ora luwih nyengkuyung manawa kapercayan iki ora bakal owah banget nalika kita terus makarya pirang-pirang taun ing lapangan (sanajan kudu diarani, guru lan pendhidhik kanthi tingkat pendhidhikan paling dhuwur kayane paling ora yakin karo mitos neuro iki ).

Banjur, kepiye?

Mangkene ing kabar apik pisanan.
Langkah awal yaiku nyebarake informasi sing bener sajrone pelatihan guru lan pendhidhikan mbesuk; iki ora, kayane ora mbuwang-mbuwang wektu: nyatane, sajrone kajian literatur sing padha ditemokake, sawise latihan tartamtu, persentase guru isih yakin karo pigunaane pendekatan adhedhasar gaya pembelajaran (ing conto ditliti, kita ngliwati rata-rata awal 78,4% dadi salah siji saka 37,1%).

Saiki, sawetara wong kepingin weruh kepiye pamulangan siswa bisa ditingkatake amarga pendekatan gaya pembelajaran kayane ora efektif.
Dadi, saiki wis ana kabar apik nomer loro: teknik piwulang lan sinau pancen efektif (kabukten eksperimen) ana e kita wis ngaturake artikel kanggo dheweke. Kajaba iku, ing wektu cedhak kita bakal bali menyang topik kanthi artikel liyane sing mesthi digawe kanggo teknik sing paling efektif.

Sampeyan uga duwe minat ing:

BIBLIOGRAFI

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!