Serangan ADHD uga dikenal kedadeyan ing pamulangan universitas[1]; siswa Universitas karo ADHD, nyatane, duwe tandha rata-rata sing luwih murah lan luwih gampang ngrampungake dalan akademik[3]. Salah sawijining sabab bisa uga ora cocog kanggo ngatur dhiri tumindak sinau dhewe[2].
Strategi belajar utamane mbaleni maneh informasi sing diteliti, sing bakal ana gandhengane karo konsep sing digabung ing memori jangka panjang luwih dhuwur tinimbang sesi sinau utawa maca bola-bali babagan topik sing padha.[4]. Ditelusuri wektu verifikasi utawa nyoba dhewe babagan apa sing diteliti (umpamane nganggo flashcards) bakal ningkatake loro aspek mnemonik lan kesadaran metakognitif babagan apa sing wis sinau.

Diwenehi efek saka strategi sinau sing mung kasebut lan kesulitan sing ana gandhengane fungsi eksekutif asring ana ing ADHD, Kancing lan rekan[2] pengin neliti manawa wong sing duwe ADHD bisa entuk manfaat saka pengulangan informasi sing bola-bali kanggo nggabungake sinau menyang memori.

Panaliten

Ulama nggunakake conto wong sing kalebu 58 siswa kuliah kanthi ADHD lan 112 siswa kuliah tanpa ADHD. Sampel kabeh dipérang dadi rong klompok:

  • Kelompok ana bebas sinau definisi kata kunci kanthi cara sing dipikirake kanthi apik.
  • Klompok liyane tinimbang kudu terus anggere ora bisa mbaleni saben definisi kaping telu.

results

Beda karo pangarep-arep, ora ana klompok uga ana bedane ing antarane siswa karo ADHD lan tanpa ADHD. Kanthi praktis siswa sing duwe ADHD bisa sinau kaya sing padha, kanthi bebas ngatur strategi sinau dhewe, utawa nggunakake strategi sing diwenehake wong liya (re-enactment didandani kaping telu saka konsep sing padha).

Nanging, rong aspek penting kudu dicathet:

Sing pertama yaiku sinau kanthi kritéria entuk telung enactment sing bener saka definisi sing padha luwih efektif tinimbang sinau kanthi mandiri (nanging kita bakal ngomong babagan iki ing artikel liyane).

Unsur penting nomer loro babagan watesan riset iki. Peserta karo ADHD ing panliten iki bisa uga ora dadi wakil sejatine sejatine mung siswa Universitas. Sampeyan bisa uga milih bias milih, lan mung kalebu siswa universitas ing conto kasebut, ADHD sing dipilih kanthi rata-rata fungsional. Konfirmasi sebagian masalah iki diwenehake dening tes kosakata sing digunakake kanggo ngira IQ verbal.
Penafsiran asil kasebut kudu diwatesi siswa Universitas Amerika, ngati-ati banget kanggo ngluwihi kabeh wong diwasa kanthi ADHD.

Bibliografia

  1. DuPaul, GJ, Weyandt, LL, O'Dell, SM, & Varejao, M. (2009). Siswa College kanthi ADHD: Status saiki lan arah sing bakal teka. Kelainan gangguan perhatian, 13(3), 234-250.
  2. Knouse, LE, Rawson, KA, & Dunlosky, J. (2020). Pira siswa kuliah sing duwe ADHD entuk manfaat saka praktik pengulangan nalika sinau dhéfinisi utama ?. Learning lan Instruction, 68, 101330.
  3. Nugent, K., & Smart, W. (2014). Kelainan perhatian-defisit / hiperaktif ing siswa postecondary. Penyakit Neuropsychiatric lan perawatan, 10, 1781.
  4. Rowland, CA (2014). Efek pengujian lan restudy babagan penylametan: tinjauan meta-analitik efek pengujian. Psikologis Bulletin, 140(6), 1432.
Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Ayo ngobrol babagan perhatian

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri