Minangka judhul artikel sing disaranake, kita wis nyawisake topik iki, sing bakal dibahas teknik efektif, kalorone ngomong babagan neuromit lan teknik sing ora efektif. Kita uga wis ngrampungake kustomisasi kanggo nggampangake sinau nalika ana kelainan tartamtu (kayata, Dyslexia e defisit memori sing digunakake).
Luwih rinci, nuduhake siji review dening Dunlosky lan kolega[1], kita wis nggambar a dhaptar 10 teknik nyinaoni panelitian ilmiah, sawetara sing efektif banget lan liyane ora migunani banget, nggambarake kekuwatan lan kekurangane.
Dina iki kita pengin nganyari pidato sing sadurunge diwiwiti lan kita bakal maneh 6 teknik; sawetara iki bakal dibaleni dibandhingake karo artikel sadurunge, lan liyane sing bakal dideleng kaping pisanan. Kabeh teknik kasebut, miturut panelitian literatur sing bakal digunakake dening Weinstein lan kolega[2], padha duwe siji bab sing padha: kabeh efektif.

Apa teknik kasebut?

1) PRAKTIS sing DIBAGI

Ing cosa kalebu
Iki minangka masalah kanggo nundha fase sinau lan, utamane, kanggo nyemak tinimbang ora fokus ing sawijining sesi (utawa sawetara sesi sing cedhak). Apa sing wis diamati yaiku, kanggo wektu sing padha kanggo nyemak, wong sing nindakake kegiatan kasebut ing sesi sing saya suwe saya suwe saya sinau kanthi luwih cepet, lan informasi kasebut tetep luwih stabil ing memori.


Tuladha cara ngetrapake
Sampeyan bisa migunani kanggo nggawe acara sing khusus kanggo mriksa topik sing dibahas ing minggu utawa wulan sadurunge. Nanging, iki bisa uga katon angel amarga ana wektu sithik, saliyane karo kebutuhan kanggo nutupi kabeh program pasinaon; Nanging, jarak sesi tinjauan bisa ditindakake tanpa kakehan guru yen guru njupuk sawetara menit ing kelas kanggo mriksa informasi saka pelajaran sadurunge.
Cara liya bisa uga kalebu kanggo utusan siswa kanggo nindakake pengaturan kanggo review sing disebar liwat wektu. Mesthi wae, iki bakal cocog karo siswa sing luwih dhuwur (kayata, sekolah menengah atas). Amarga jarak mbutuhake perencanaan sing luwih dhisik, mula guru kudu mbiyantu siswa ngrancang pasinaon. Contone, guru bisa uga menehi saran supaya siswa nggawe jadwal sinau ing dina-dina sing ganti karo subjek sing diteliti ing kelas (contone, jadwal sesi kajian ing dina Selasa lan Kamis yen subjek kasebut mulang ing sekolah. Senin lan Rebo) .

Criticality
Kritikitas pisanan gegayutan karo kemungkinan kebingungan antarane jarak tinjauan lan ekstensi studi sing sederhana; kasunyatane, teknik utamane nyedhiyakake fase kajian ditundha suwe-suwe. Nalika efek positif wis dingerteni kanggo jarak fase paninjauan, efek saka panliten sing ditanggepi durung dingerteni.
Kritik kaping pindho yaiku siswa bisa uga ora kepenak karo praktik sing disebar amarga dianggep luwih angel tinimbang kajian konsentrase ing tahap pasinaon sing padha. Pangertosan kasebut, ing pangertene tartamtu, cocog karo kasunyatan amarga, ing tangan siji, penundaan tinjauan saka wektu kasebut ndadekake pengangkatan informasi luwih angel lan, ing tangan liyane, praktik pasinaon intensif kasebut bisa digunakake (luwih cepet), ing ndhuwur kabeh ing kahanan sing sinau mung dituju kanggo lulus ujian. Nanging, mupangate praktik sing disebarake kudu mesthi dipikirake yen penting supaya memori tetep suwe.

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Ana kurang panliten sing nyinaoni babagan pengaruh paneliten informasi sing beda-beda sajrone wektu, nyoba ngerti manawa apa sing wis diandharake kanggo tinjauan jarak-wektu uga ana ing kasus iki.
Ngluwihi kegunaan praktik distribusi sing ora diragukan, kudu dingerteni manawa fase praktek intensif uga perlu utawa disaranake.
Malah durung nate dijlentrehake apa interval optimal antara fase kajian lan pengambilan informasi saengga sinau maksimal.

2) PRAKTISNGAPAK '

Ing cosa kalebu
Teknik iki kalebu ngatasi ide utawa jinis masalah kanthi runtut, beda karo cara ngatasi versi masalah sing padha ing sawijining sesi panelitian. Wis kaping pirang-pirang dites kanthi sinau konsep matematika lan fisika.
Dihipotesisake manawa mupangate teknik iki yaiku ngidini siswa entuk katrampilan milih metode sing tepat kanggo ngrampungake macem-macem jinis masalah tinimbang mung sinau metode kasebut dhewe lan ora nalika ngetrapake.
Ing kasunyatan, praktik 'interleaved' uga wis sukses diterapake ing jinis konten sinau liyane, kayata, ing bidang seni ngidini siswa luwih sinau nggandhengake karya tartamtu karo panganggit sing bener.

Tuladha cara ngetrapake
Bisa ditrapake nganggo macem-macem cara. Contone bisa nyampur masalah sing ana gandhengane karo pitungan volume padatan sing beda (tinimbang nindakake akeh latihan berturut-turut kanthi jinis padhet sing padha).

Criticality
Penelitian wis fokus ing alternasi latihan sing gegandhengan, mula kudu ati-ati supaya ora nyampur konten sing beda banget karo siji liyane (pasinaon kurang babagan iki). Amarga gampang kanggo siswa sing luwih enom kanggo mbingungake alternasi sing ora perlu (lan bisa uga ora produktif) karo gantian informasi sing gegandhengan, luwih becik guru siswa sing luwih enom nggawe kesempatan kanggo 'praktik interleaved'. 'Ing peer lan kuis

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Apa bali menyang topik sadurunge bola-bali sajrone semester mandheg sinau informasi anyar? Kepiye informasi lawas lan anyar bisa diganti? Kepiye keseimbangan antarane informasi lawas lan anyar sing ditemtokake?

3) PRAKTIS PENYAMPAIAN / VERIFIKASI

Ing cosa kalebu
Iki minangka salah sawijining teknik sing paling efektif lan uga paling gampang ditrapake. Cukup, minangka masalah ngelingake apa sing wis ditliti, kanthi mriksa mandhiri lan uga mriksa resmi. Tindakan ngelingi informasi saka memori mbantu nggabungake informasi. Praktek iki bisa digunakake sanajan informasi kasebut dielingi tanpa verbal. Efektivitas uga diuji kanthi mbandhingake asil karo siswa sing, tinimbang ngelingi informasi saka memori, banjur maca maneh informasi sing sadurunge ditliti (praktik njupuk memori kabukten luwih apik ing asil!).

Tuladha cara ngetrapake
Cara aplikasi sing gampang banget yaiku kanggo ngajak siswa nulis kabeh sing eling babagan subyek sing ditliti.
Cara liya sing gampang yaiku nyediakake siswa karo tes tes sing bakal dijawab sawise sinau bab sing ditrapake (bisa uga ditindakake utawa ing pungkasan tahap pasinaon) utawa menehi saran kanggo ngeling-eling informasi utawa njaluk supaya nggawe peta konsep babagan subyek. Adhedhasar informasi sing kelingan.

Criticality
Efektivitas teknik kasebut uga gumantung marang sawetara sukses ing upaya njupuk informasi saka memori lan, ing wektu sing padha, tugas kasebut ora kudu gampang banget kanggo njamin sukses iki. Yen, kayata, siswa nutupi informasi kasebut sawise diwaca banjur mbaleni, iku dudu kelingan saka memori jangka panjang, nanging pangopènan sing gampang kanggo memori sing digunakake. Kosok baline, yen sukses kasebut sithik banget, mula praktike kasebut bakal migunani.
Kajaba iku, yen sampeyan duwe peta konsep sing digawe kanggo stabilake kenangan, penting supaya bisa ditindakake kanthi tliti amarga nggawe peta kanthi ndeleng bahan paneliten kabukten kurang efektif kanggo nggabungake informasi.
Pungkasan, penting kanggo njupuk kuatir yen panggunaan tes bisa nyebabake; nyatane nyorot yen kuatir bisa nyuda manfaat memori teknik iki (ora bisa ngilangi faktor kuatir kanthi total, kompromi sing apik bisa menehi pitakon supaya siswa bisa mangsuli).

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Sampeyan kudu diklarifikasi babagan tingkat kesulitan optimal babagan soal tes.

4) PROSESING (SOAL PROSESING)

Ing cosa kalebu
Teknik iki kalebu nggabungake informasi anyar karo pengetahuan sing wis ana. Ana sawetara interpretasi babagan fungsine; kadang kita ngomong babagan sinau sing luwih jero, kaping reorganisasi informasi ing memori.
Cekakipun, kasusun karo sesambungan karo siswa kanthi takon babagan topik sing ditliti, kanthi tujuan supaya dheweke nerangake hubungan logis antarane informasi sing dipelajari.
Kabeh iki, saliyane seneng ngapalake konsep, kalebu nambah katrampilan kanggo ngluwihi apa sing wis dingerteni ing konteks liyane.

Tuladha cara ngetrapake
Cara aplikasi pisanan yaiku mung kanggo ngundang siswa supaya luwih jero kode informasi sing ditliti kanthi takon marang dheweke kayata "kepiye?" utawa kenapa? ".
Kemungkinan liyane yaiku supaya siswa ngetrapake teknik iki dhewe, kayata, mung kanthi swara banter, langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngatasi persamaan.

Criticality
Nalika nggunakake teknik iki, penting supaya siswa verifikasi wangsulan karo bahane utawa karo guru; nalika konten sing digawe liwat pitakon pamroses kurang, iki sejatine bisa ningkatake sinau.

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Penting banget kanggo peneliti kanggo nyoba kamungkinan ngetrapake teknik iki ing tahap awal maca konsep sing bakal dipelajari.
Perlu dingerteni manawa siswa nggunakake kauntungan saka pitakon sing digawe dhewe utawa luwih becik yen pitakon lanjutan ditakoni wong liya (kayata guru).
Sampeyan uga ora cetha manawa siswa kudu sabar golek wangsulan utawa apa katrampilan lan ilmu sing dipikolehi sing bener supaya bisa entuk manfaat saka teknik iki.
Keraguan pungkasan babagan efisiensi: nangani teknik iki mbutuhake tambahing wektu sinau; apa cukup mupangate utawa luwih gampang gumantung karo teknik liyane, kayata praktik verifikasi (dhewe)?

5) Tuladhane CONCRETE

Ing cosa kalebu
Teknik iki ora mbutuhake pengantar utama. Iki minangka pitakonan kanggo nggabungake conto praktis karo panjelasan teoritis.
Efektivitas ora dadi masalah lan adhedhasar kasunyatan manawa konsep abstrak luwih angel dimangerteni tinimbang konsep konkret.

Tuladha cara ngetrapake
Ora ana sing kudu dingerteni babagan teknik iki; ora ngagetne, penulis review sing njupuk informasi iki[2] ngenali teknik iki minangka sing paling akeh dikutip ing buku latihan guru (yaiku udakara 25% kasus).
Nanging, bisa mbiyantu ngerti yen njaluk siswa supaya aktif nerangake apa rong conto, lan nyengkuyung supaya njupuk informasi utama sing utama uga bisa mbantu nggawe sing terakhir.
Salajengipun, menehi conto liyane sing padha bisa nambah kauntungan teknik iki.

Criticality
Dituduhake manawa njlentrehake konsep lan nuduhake conto sing ora konsisten cenderung sinau luwih akeh babagan conto sing praktis (salah!). Mula kudu nggatekake jinis conto sing diwenehake babagan informasi sing pengin dipelajari; conto-conto kasebut kudu ana gandhengane karo konten utama.
Kemungkinan conto bakal digunakake kanthi bener, yaiku kanggo ekstrapolasi prinsip abstrak umum, ana gegayutan karo derajat penguasaan topik siswa. Siswa sing luwih berpengalaman bakal cenderung nyedhaki konsep kunci kanthi luwih gampang, siswa sing kurang berpengalaman bakal cenderung tetep tetep ana ing ndhuwur.

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Jumlah conto sing optimal kanggo milih umum konsep sing bakal dipelajari durung bisa dingerteni.
Uga ora jelas apa keseimbangane sing tepat ing antarane level abstraksi lan level konkret sing kudu ana tuladha (yen banget abstrak, bisa uga angel dingerteni; yen banget konkrit, bisa uga ora cukup migunani kanggo ngirim konsep sing pengin sampeyan wulangake).

6) KODE GANDA

Ing cosa kalebu
Kaping pirang-pirang kali kita krungu "gambar regane sewu tembung"? Iki minangka asumsi sing adhedhasar teknik iki. Sing luwih khusus, teori kodhe dobel nyaranake manawa nyedhiyakake macem-macem representasi informasi sing padha bisa nambah sinau lan memori, lan informasi sing luwih gampang nuwuhake perwakilan tambahan (liwat proses citraan otomatis) bakal entuk mupangate padha.

Tuladha cara ngetrapake
Conto paling gampang bisa uga nyedhiyakake skema visual informasi sing bakal dipelajari (kayata perwakilan sel sing diterangake kanthi teks). Teknik iki uga bisa ditrapake kanthi menehi siswa nggambar apa sing ditliti.

Criticality
Amarga gambar umume dielingi luwih apik tinimbang tembung, luwih becik manawa gambar sing diwenehake kanggo siswa migunani lan cocog karo konten sing diarepake bakal dipelajari.
Ati-ati banget nalika milih gambar bebarengan karo teks amarga rincian visual sing gedhe banget bisa uga dadi gangguan lan ngrintangi sinau.
Penting, sampeyan kudu jelas yen teknik iki ora cocog karo teori "gaya sinau" (sing wis kabukten salah); dudu masalah supaya siswa milih modhale pembelajaran sing disenengi (contone, visual o kanthi lisan) nanging supaya informasi ngliwati macem-macem saluran sekaligus (contone, visual e lisan, ing wektu sing padha).

Aspek sing isih kudu diklarifikasi
Sampeyan isih kudu dingerteni babagan implementasi kanggo dual coding, lan luwih akeh riset sing dibutuhake kanggo njlentrehake kepiye guru bisa njupuk keuntungan saka macem-macem perwakilan lan keunggulan gambar.

KESIMPULAN

Ing lingkungan sekolah, kita duwe akeh kesempatan kanggo nggunakake teknik sing wis diterangake lan nggabungake. Contone, praktik distribusi bisa uga kuat kanggo sinau nalika dikombinasikake karo praktik tes mandhiri (pengambilan saka memori). Keuntungan tambahan saka praktik distribusi bisa dipikolehi kanthi nyoba mandhiri kanthi bola-bali, kayata nggunakake tes kanggo ngisi kesenjangan ing antarane istirahat.

Praktek interleaved jelas nyakup distribusi tinjauan (praktik distribusi) yen siswa ganti bahan lawas lan anyar. Conto konkrit bisa uga lisan lan visual, mula uga ngetrapake kode dobel. Kajaba iku, strategi pangolahan, conto konkrit, lan kode kaping pindho kabeh bisa digunakake nalika digunakake minangka bagean saka praktik pengambilan (tes mandhiri).

Nanging, durung ditetepake manawa mupangate nggabungake strategi pembelajaran kasebut aditif, multiplikatif utawa, ing sawetara kasus, ora kompatibel. Pramila paneliten mbesuk bisa nemtokake saben strategi (utamane kritis kanggo proses lan kode kaping pindho), ngenali praktik paling apik kanggo aplikasi ing sekolah, njlentrehake kahanan wates saben strategi lan nemokake interaksi antarane enem. Strategi sing wis dibahas ing kene .

Sampeyan uga duwe minat ing:

BIBLIOGRAFI

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!