Wong-wong sing kerja ing lapangan sinau, preduli saka profesi sing spesifik, mesthine bakal bisa nggambarake dhewe yaiku metode sing paling apik kanggo sinau utawa, paling ora, metode sing paling cocog kanggo siswa sing spesifik.

Wangsulan ora gampang amarga intertine karo macem-macem variabel: efektifitas teknik kasebut, karakteristik siswa (umur, kasusah kognitif, gaya belajar), jinis informasi sing bakal dipelajari, konteks sing dibutuhake sinau ...

Untunge, psikolog kognitif lan pendidikan wis ngasilake lan ngevaluasi akeh teknik sinau sing gampang digunakake kanggo mbantu siswa sinau luwih apik miturut kabutuhan. Nanging, literatur ilmiah babagan subjek kasebut akeh banget lan dadi tantangan banget kanggo njaluk. Banjur cocog karo matur nuwun kanggo Dunlosky[8] lan kolaborator sing sawetara taun kepungkur nggawe monograf sing bakal migunani banget kanggo kita kabeh: ing pakaryan dheweke nyemak 10 macem-macem teknik sing nggambarake kanthi rinci tingkat efektifitas ing konteks sing beda, kanthi macem-macem jinis informasi sing bisa disinaoni lan miturut macem-macem karakter siswa kasebut. Ringkesan, dheweke wis entuk akeh karya sing ngidini kita ngevaluasi migunani saben 10 metode sinau kasebut.




Asil saka pakaryane, sanajan sintetik babagan gegayutan karo panaliten sing ditliti, yaiku monograf sing rada dawa[8] (sithik banget migunani lan menehi saran supaya maca); banjur kita mutusake ngringkes maneh kanthi menehi dhaptar teknik kanthi deskripsi ringkes lan utilitas relatif.

Ayo diwiwiti karo tabel ringkesan, lan katrangan rada luwih jembar:

Garis / sumorot

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: siswa mandhiri babagan sinau lan kanthi apik kanggo ngenali informasi sing relevan ing teks.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: teks sing angel dingerteni lan / utawa teks sing wis sampeyan ngerti sadurunge.

Sampeyan bisa uga cara sing paling umum kanggo sinau ing antarane para siswa, paling ora sekolah tinggi utawa Universitas. Panggunaan umume bisa disenengi dening kesederhanaan ing aplikasi metode iki lan kanthi sithik wektu tambahan dibandhingake sing wis dibutuhake kanthi sinau materi sing bakal diteliti.
Sanajan kabeh, bukti kasebut nglawan metode iki lan panulis monograf[8] padha dikategorikake minangka a nggunakake sethitik kanggo sawetara sebab: ing pirang-pirang kahanan rada nambah kinerja mnemonic. Bisa migunani kanggo siswa sing nduweni kemampuan kanggo nggarisake utawa nyoroti kanthi efisien utawa yen teks kasebut angel banget, nanging akeh kasus sejatine malah bisa ngrusak kinerja ing tugas dhuwur, utamane nalika tes sing bakal diadhepi iku inferensi.

Mnemonics tembung kunci

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: bocah sing umur 7 taun lan bocah sing duwe masalah sinau.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: tembung kanggo sinau (manca, lungse, ilmiah) lan gampang dingerteni.

Iku teknik kuno, adhedhasar gambar mental. Ringkesan nganti maksimal, yaiku nggawe gambar sing nduweni jeneng sing padha karo tembung utawa informasi sing kudu dieling-eling.
Bayangake kudu ngelingake terjemahan ing basa Inggris jaran; sampeyan bisa mbayangake beruang nguber jaran lan label kabeh kanthi tembung kunci kasebut orso, diwenehi katrangan karo istilah Italia.
Sanajan ing sawetara kahanan, katon asil sing apik, panliten panulis[8] wong-wong mau dipasang ing antarane nggunakake sethitik. Kaya misale jek menehi asil sing apik nalika sinau tembung sing gampang ngelingake awake supaya bisa dibayangake (kita bisa ujar "konkrit"), nanging ora gampang digunakake (mbutuhake pelatihan khusus); nalika lagi ana, efek kasebut bisa uga ora tahan suwe. Kajaba iku, ing telusuran[9] wis ngasilake asil padha utawa luwih murah karo tekniktes diri (deleng ing ngisor iki), kanthi bedane sing terakhir luwih gampang diaplikasi.




Gunakake gambar kanggo sinau teks

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: bocah sing umur 8 utawa luwih.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: teks sing bakal ditliti kanthi cara mnemonik lan informasi "bisa dideleng".

Teknik iki sing katon gampang kasebut kalebu mbayangake kanthi visual apa sing dirungokake utawa diwaca siswa. Nggawe perwakilan mental visual kudu mbantu dheweke luwih ngerti lan ngelingi apa sing disinaoni.
Contone, yen kita ngrungokake pelajaran babagan beda antarane gajah Afrika lan gajah Asia, tinimbang mung ngelingake dhaptar ciri, kita bisa nggawe gambar visual sing makili. Ayo coba nindakake: ayo bayangake kita ndeleng loro gajah sing cedhak, siji luwih dhuwur (Afrika) tinimbang sing liyane; sing luwih gedhe duwe rong slot katon ing mburi gedhe, mung siji; Kita ndeleng sing luwih gedhe kanthi pipa sing rata, dene sing luwih cilik luwih cilik; "Mirsani" sing paling gedhe kita uga bakal ngrungokake kuping sing luwih gedhe sing ana gandhengane nalika gajah Asia mbayangake nganggo kuping sing luwih cilik lan bunder.
Aku milih sampeyan bisa ngelingi fitur-fitur kasebut tanpa kudu maca maneh!
Sayange, nalika sinau kawruh anyar ora kabeh prasaja. Pancen, Dunlosky lan rekan[8] padha katalog teknik iki ing antarane nggunakake sethitik. Ayo goleki: sanajan luwih gampang ditrapake tinimbang tembung kunci mnemonic, mupangat kasebut mesthi diwatesi kanggo tembung kanthi artine gampang dikonversi ing gambar oke teks sing bakal disinaoni kanthi cara mnemonik, nalika ora ana efek positif babagan pemahaman teks kasebut; sanajan ana bathi sing bisa dideleng karo bocah kelas telu[14] (nanging ora luwih enom[11]) mupangat kasebut koyone diwatesi kanggo bocah-bocah sing wis "predisposed" kanggo nggunakake gambar mental utawa kanggo siswa fungsional sing luwih dhuwur[13].

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Rehabilitasi memori calon sawise cedera otak

Reread

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: meh kanggo saben jinis siswa (kepinteran dhuwur lan rendah[1], kanthi lan tanpa masalah maca[5], kanthi lan tanpa ngatasi masalah memori[14]) nanging siswa sing duwe katrampilan sing luwih dhuwur, bisa entuk mupangate[3].

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: kanggo praktik sembarang jinis teks (narasi, artikel koran, bab buku, fisika, jurisprudence, biologi, teknologi, geografi lan teks psikologi).

Kaya ing kasus nyorot / maca maneh, teknik iki uga bisa digunakake dening para siswa sing kepengin sinau luwih apik. Ora akeh panjelasan sing dibutuhake: prelu maca maneh teks kaping pirang-pirang supaya luwih ngerti.
Nalisir karo apa sing diarepake dening wong liya[8], panulis nglaporake siji nggunakake sethitik saka teknik. Panaliten babagan moditas panaliten iki ditindakake fokus meh eksklusif kanggo siswa tingkat universitas nalika sithik utawa ora ana sing ngerti kepiye variabel liyane kayata keterampilan siswa lan pengetahuan sadurunge duwe pengaruh kanggo efektifitas. Kita ngerti dheweke ana ing kana efek positif babagan kemampuan ngelingake informasi (sawise interval wektu sing cendhak) nanging ora ana bukti babagan efek sing bisa dingerteni. Pungkasan, sanajan gampang lan cepet digunakake, dandan sinau katon kurang yen dibandhingake karo teknik liya kayata ngolah pitakon, ing panjelasan dhiri lanevaluasi mandhiri maneh (ndeleng ngisor).

Kanggo ngringkes

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: siswa kanthi katrampilan sintesis.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: utamane nalika sampeyan wis duwe kawruh babagan topik kasebut.

Ringkesan teks duwe tujuan, ing ngarep informasi sing akeh, kanggo ngerteni sing paling penting, sambungake kabeh supaya bisa sinau luwih apik. Iki uga teknik sing populer banget lan mesthi ora ana conto sing perlu kanggo ngerti apa sing diomongake.
Sanajan kemampuan ngringkes informasi terus diwanti-wanti ing pendhidhikan formal wong, bukti bukti kanggo siji nggunakake sethitik teknik iki[8] yen digunakake kanggo tujuan sinau luwih. Sebabe yaiku kedadeyan saestu efektif mung karo siswa sing duwe katrampilan kanggo ngringkes sawijining teks (sing ora jelas) mula, yen ana ing ngarep bocah, siswa sekolah menengah ndhuwur (lan malah tingkat universiti!), aplikasi metode kasebut mbutuhake latihan dawa lan iki ndadekake latihan. angel ditrapake kanthi cepet. Bukti sing konsisten ora ana gandhengane babagan kemampuan sinau, pangertosan teks lan pangopènan informasi sing sinau liwat wektu. Kajaba iku, ora ana jumlah pasinaon sing nyoba efektifitas ing lingkungan sekolah.

Praktek interleaved

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: utamane siswa tingkat universitas.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: utamane kanggo sinau matematika.

Iki technique[15] kasusun ing alternating praktik macem-macem jinis kegiatan lan wis ditliti ing ndhuwur kabeh babagan konteks sinau matematika.
Mangkene, kanthi ringkes, cara kerjane: sawise jinis masalah (utawa topik) wis diwenehake, praktik kudu fokus ing jinis masalah sing padha. Sabanjure, sawise ngenalake saben jinis masalah anyar, mula latihan kudu fokus ing jinis masalah sing terakhir banjur latihan tambahan kudu miwiti gantine jinis masalah pungkasan karo sing dianggep sadurunge.
Ayo conto: siswa sing sinau babagan jumlah padhet barang wis dikira, bisa uga duwe olahraga kanthi masalah persagi, piramida, lan silinder; tinimbang ngrampungake dhisik tutti masalah ing persagi, banjur ngliwati piramida lan mung pungkasan ngrampungake latihan ing prisme, praktik kasebut sambung mbutuhake siswa praktek ngganti un masalah kubik, siji ing piramida lan siji ing prisma (lan banjur wiwiti maneh).
Gagasan, nyampur latihan saka macem-macem jinis mbantu luwih sinau, tinimbang nglatih macem-macem subjek kanthi sinau kanthi luwih berturut-turut, bisa uga dianggep jelas. Nanging, bisa uga amarga iki bakal kedadeyan amarga owah-owahan jinis latihan sing terus-terusan bakal ningkatake proses mental lan spesifik topik, supaya siswa sinau luwih dhisik mbandhingake macem-macem jinis masalah.
Cara nyedhaki jinis kasebut, ing kahanan tartamtu, bisa uga nggambarake kinerja kanthi cepet banjur ngasilake woh ing wektu sing luwih suwe kanthi sinau sing luwih stabil lan luwih bisa ngetrapake apa sing diteliti.
Ing ngarsane bukti-bukti sing diklumpukake ing literatur ilmiah, pengarang panliten ngelasake teknik iki kaya ing utilitas moderat. Keuntungan kasebut ana ing kasunyatan manawa wis mbuktekake efektif ing sinau matematika; cons ana ing data sing kontras saka literatur ilmiah (kadhang nate disenengi, kadang ora lali lan ing sawetara kasus, malah ora cocog) mekanisme operasi teknik iki ora jelas lan kanthi cara sing bisa migunani; umpamane, ing sawetara kasus, para siswa bisa uga ora duwe instruksi sing cukup kanggo entuk manfaat saka praktik iki. Sampeyan kudu nganggep manawa praktik interleaved butuh wektu luwih saka sinau tradisional.

Panjelasan dhiri

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: saka bocah-bocah TK, luwih-luwih yen duwe katrampilan lan / utawa kawruh sadurunge.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: masalah utamane logis, masalah matematika, operasi aljabar.

Kanthi cara sing umum, kita bisa ngomong manawa teknik iki kalebu kanggo nerangake pertimbangan lan pikirane dhewe, sing siji bisa mangsuli pitakon utawa solusi kanggo masalah tartamtu.
Ayo conto, ngadhepi masalah ing ngisor iki 'alun-alun duwe sisih panjang 4 cm; pira ukuran périmeter? ', wangsulan bisa uga "16 cm" utawa, yen nerangake panjelasan dhiri, bocah bisa ngomong "wiwit alun-alun duwe 4 sisi sing padha, lan aku ngerti dawa siji, aku bisa nindakake 4 x 4 yaiku 16 ".
Ing review[7] technique iki katalog dening utilitas moderat. Kekuwatane ana ing sarana kabukten sing ana gandhengane karo macem-macem konten, kegiatan lan evaluasi cara (mnemonics, pangerten lan kemampuan kanggo nggunakake informasi sing sinau). Katon uga wis kabukten dhewe migunani ing pirang-pirang kelompok umur, sanajan durung jelas apa gunane digandhengake karo kawruh utawa katrampilan sadurunge siswa. Nanging, tetep ora jelas apa suwene efek sing pungkasan teknik iki (dibandhingake karo wektu belajar sinau sing dibutuhake ing lingkungan sekolah). Nglamar teknik kasebut mbutuhake wektu tambahan dawa (30% - 100% liyane). Sampeyan uga bisa manawa latihan kudu ditrapake kanthi efektif.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: ADHD lan IQ. Apa aspek sing mengaruhi prestasi sekolah

Pitakon pitakon

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: saka bocah kelas siji sing luwih dhisik, utamane yen duwe kawruh sadurunge babagan topik sing bakal diteliti.

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: kawruh sejatine lan winates.

Fitur utama ing ngolah pitakon iku kasusun kanggo njaluk mahasiswa supaya njlentrehake kanthi cetha babagan pernyataan sing digawe. Contone, bisa uga kudu takon babagan "kenapa sampeyan mratelakake manawa ...", "Napa iki bener?" utawa malah, luwih gampang "Napa?"[8].
Idea dhasar yaiku manawa pitakon pitakon milih integrasi informasi anyar karo sing wis ana. Supaya iki bisa kelakon sabisa, kayane cocog kanggo nyengkuyung siswa supaya bisa njlentrehake kanthi tepat sabisa, luwih becik mbandhingake persamaan lan beda antarane konten sing beda.[16], lan ditindakake kanthi mandiri[12].
Teknik iki dipercaya karo penulis panaliten[8] di utilitas moderat. Efektivitas wis kabukten bisa sinau akeh ilmu faktual nanging tetep mangu ing aplikasi saka ing ngolah pitakon babagan isi sing luwih dawa utawa kerumitan dibandhingake dhaptar ringkes. Nalika muncul migunani ing taun-taun pungkasan sekolah dhasar, bocah sing duwe pengetahuan sadurunge, katon mung entuk manfaat ing topik sing bakal sinau.
Panaliten setujuefektifitas sing diukur karo tes belajar gandhengane jangka pendek ma ora cukup bukti babagan paningkatan pangerten babagan apa sing wis diteliti lan kemampuan kanggo njaga sinau nganti suwe.

Praktek sing disebar

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: efektif saka umur 2 nganti 3 taun [7][19] diterusake, ing macem-macem kahanan patologis (kelainan pidato utama, macem-macem sclerosis, trani-otak trauma lan amnesia[6][10]).

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: ditrapake kanggo sinau babagan apa wae.

Wis dingerteni suwe, amarga wektu sing padha, luwih migunani kanggo nyebarke sinau babagan topik kanthi suwe tinimbang sinau kabeh sekaligus.[4]. Kanthi tembung 'praktik mbagekke kita waca loro efek jarak (i.e. kauntungan sing diamati sajrone misahake sinau dadi pirang-pirang sesi tinimbang konsentrasi kasebut) al efek lag (i.e. kauntungan sing dipratelakake kanthi nambah jarak antarane interval antarane sesi sinau ora luwih cendhak).
Teknik iki nyebabake asil sing menarik banget: mbandhingake karo sinau sing wis klempakan ing siji utawa sawetara sesi, sinau ing jangka pendek katon luwih alon lan kadhangkala ora tekan level sing diamati ing panaliten intensif karo sesi tanpa interval utawa interval wektu. minimal. Kerugian iki luwih jelas yen interval antarane sesi sinau akeh banget. Pitakonan banjur muncul ing endi kaluwihan kasebut ana. Jawaban kasebut ana ing solidaritas sinau kasebut. Sing disinaoni kanthi sesi sing cedhak banget luwih gampang dilalekake luwih cepet tinimbang sing diteliti kanthi nambah wektu ing antarane sesi sinau lan liya.
Diwenehi bukti ing literatur ilmiah, para panulis tinjauan[8] pitados bilih praktik mbagekke kalorone sarana dhuwur. Pranyata sacara prakteke efektif ing kabeh klompok umur e ing kahanan patologis sing beda, iku dites ing macem-macem sinau beda sekolah lan dites kanthi pirang-pirang cara, uga nuduhake efek suwe-suwe ing wektu. Uga ditampilake migunani kanggo sinau konten sing gampang lan kompleks.

Praktek verifikasi

Kanggo wong-wong sing bisa nggunakake: efektif saka prasekolah (TK) lan ing macem-macem kahanan patologis (umpamane penyakit Alzheimer[2] lan macem-macem sclerosis[18]).

UNTUK APA MATERI BISA KANGGO DIBUAT: ditrapake kanggo sinau babagan apa wae.

Diuji kanggo sinau sekolah lan universitas biasane dialami para siswa minangka sumber frustasi. Nanging, luwih becik ngerti yen nguji apa sing ditliti yaiku cara kanggo nambah lan nggabungake ilmu sing dipikolehi.
Nanging, kita ora kudu mikir babagan mriksa kawruh minangka prekara njaba saka guru utawa profesor sing ngadili prestasi mahasiswa kasebut. Teknik iki uga kalebu bentuk verifikasi mandhiri, umpamane pemulihan informasi sing dipelajari saka memori wong liya, bisa uga kanthi mangsuli pitakon sing asring ana ing mburi buku pendhidhikan, utawa nggunakake flashcards, utawa uga nindakake latihan sing mbutuhake reaktip informasi maneh sinau.
Intine, loro mekanisme diusulake kanggo nerangake fungsi teknik iki[8]: efek langsung lan efek mediasi. Efek langsung priksa manawa bola-bali mriksa mekanisme proses ngolah informasi maneh wiwit, kanthi nyoba ngelingi informasi target, jejak memori liyane sing disambung karo dheweke uga diaktifake, mbentuk jejak rumit sing ngidini sawetara dalan kanggo nggampangake akses sabanjure. . Dibandhingake karo efek mediasi, verifikasi sinau sing bola-bali bakal nggampangake coding mediator sing luwih efektif (umpamane, informasi njlimet sing ana hubungane karo konsep target kanggo konsep sing gegandhengan).
Apa wae mekanisme sing paling penting, buktine[8] nuduhake technique iki minangka sarana dhuwur. Alesan iku kesederhanaan aplikasi, bisa digunakake kanggo konteks, umur lan konten sing bakal dipelajari.
Iki wis mbuktekake migunani ing pamulangan mnemonic, terjemahan, sinonim, pengetahuan ensiklopedia, pangerten babagan ilmu pengetahuan, sejarah lan psikologi, sajrone sinau babagan paningkatan, sajrone sinau teks saka macem-macem dawa lan genre ...
Nanging, karakteristik siswa sing bisa entuk manfaat paling akeh saka iku kudu ditliti.
Kanggo wektu sing padha, umpamane, teknik iki katon luwih efektif tinimbang mbaleni informasi sing diteliti.
Umumé, teknik iki katon kabeh luwih migunani nalika ditrapake: luwih asring tes, luwih sinau; ujian sing luwih apik lan luwih cekak tinimbang ujian sing luwih sithik lan luwih lengkap.
Aspek liyane sing migunani kanggo ngetrapake teknik iki yaiku nggunakake umpan balik sajrone fase verifikasi: sauntara efektif, sanajan ora menehi umpan balik, pangarsane bisa njamin asil sing luwih apik.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Nambah babagan sinau sinau kanthi mandhiri kanthi ringkes

Bibliografia

  1. Arnold, HF (1942). Efektivitas komparatif teknik sinau tartamtu ing bidang sejarah. Jurnal Psikologi Pendidikan, 33(6), 449.
  2. Balota, DA, Duchek, JM, Sergent-Marshall, SD, & Roediger III, HL (2006). Apa mundhak pengembangan ngasilake bathi tinimbang jarak interval sing padha? Eksplorasi jarak jarak ing penuaan sehat lan tahap awal penyakit Alzheimer. Psikologi lan tuwa, 21(1), 19.
  3. Barnett, JE, & Seefeldt, RW (1989). Wacanen sepisan, kenapa maca maneh ?: Maca lan kelingan bola-bali. Jurnal Prilaku Maca, 21(4), 351-360.
  4. Benjamin, AS, & Tullis, J. (2010). Apa sing ndadekake praktik distribusi dadi efektif ?. Psikologi kognitif, 61(3), 228-247.
  5. Callender, AA, & McDaniel, MA (2009). Mupangate winates teks pendhidhikan maneh. Psikologi Pendidikan Kontemporer, 34(1), 30-41.
  6. Cermak, LS, Verfaellie, M., Lanzoni, S., Mather, M., & Chase, KA (1996). Efek repetisi jarak ing ambane pasien lan kinerja pangenalan pasien. Neuropsychology, 10(2), 219.
  7. Bocah-bocah, JB, & Tomasello, M. (2002). Bocah rong taun sinau jeneng kata kunci, kata kerja, lan tumindak konvensional saka eksposisi massed utawa disebar. Psikologi pengembangan, 38(6), 967.
  8. Dunlosky, J., Rawson, KA, Marsh, EJ, Nathan, MJ, & Willingham, DT (2013). Ngapikake sinau siswa kanthi teknik belajar sing efektif: Janji arah saka psikologi kognitif lan pendidikan. Ilmu psikologis ing Kepentingan Umum, 14(1), 4-58.
  9. Fritz, CO, Morris, PE, Nolan, D., & Singleton, J. (2007). Ngembangake praktik pengambilan: Bantuan sing efektif kanggo sinau bocah sekolah. Jurnal Psikologi Eksperimen Kuartal, 60(7), 991-1004.
  10. Goverover, Y., Hillary, FG, Chiaravalloti, N., Arango-Lasprilla, JC, & DeLuca, J. (2009). A aplikasi fungsional efek jarak kanggo nambah sinau lan memori ing wong sing duwe macem-macem sclerosis. Jurnal Neuropsikologi Klinikal lan Eksperimen, 31(5), 513-522.
  11. Guttmann, J., Levin, JR, & Pressley, M. (1977). Gambar, gambar sebagean, lan sinau prosa lisan bocah enom. Jurnal Psikologi Pendidikan, 69(5), 473.
  12. Hunt, RR, & Smith, RE (1996). Ngakses tartamtu saka jenderal: Daya sing khas kanggo konteks organisasi. Memori & Kognisi, 24(2), 217-225.
  13. Levin, Joel R., Patricia Divine-Hawkins, Stephen M. Krest, lan Joseph Guttmann. "Beda individu kanggo sinau saka gambar lan tembung: Pangembangan lan aplikasi instrumen." Jurnal Psikologi Pendidikan66, no. 3 (1974): 296.
  14. Oakhill, J., & Patel, S. (1991). Apa pelatihan imajin bisa mbantu bocah-bocah sing duwe masalah ngerteni ?. Jurnal Penelitian nalika maca, 14(2), 106-115.
  15. Raney, GE (1993). Ngawasi pangowahan beban kognitif sajrone maca: Potensi otak sing ana gegayutan karo kedadeyan lan analisis wektu reaksi. Jurnal Psikologi Eksperimen: Pembelajaran, Memori, lan Kognisi, 19(1), 51.
  16. Rawson, KA, & Van Overschelde, JP (2008). Kepiye ilmu bisa ningkatake memori? Teori khas saka memori trampil. Jurnal Memori lan Basa, 58(3), 646-668.
  17. Rohrer, D., & Taylor, K. (2007). Masalah goyang matematika nambah pembelajaran. Ilmu Instruksional, 35(6), 481-498.
  18. Sumowski, JF, Chiaravalloti, N., & DeLuca, J. (2010). Praktik ulang nambah memori ing macem-macem sclerosis: Aplikasi klinis efek test. Neuropsychology, 24(2), 267.
  19. Vlach, HA, Sandhofer, CM, & Kornell, N. (2008). Efek jarak ing memori bocah lan induksi kategori. Kognisi, 109(1), 163-167.
Ivano Anemone
Dheweke urusan karo neuropsikologi nalika umur pangembangan, diwasa lan umur. Saiki dheweke kolaborasi ing sawetara proyek babagan aspek kognitif ing sawetara penyakit neurodegeneratif.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Multiple sclerosis lan telerehabilitasi