Patologi pidato minangka lapangan sing ahli terapi wicara asring digunakake. Aplikasi teknologi (tambah nyebar) kanggo ngluwihi layanan rehabilitasi ing sanjabane rawat inap - nyambungake profesional karo pasien utawa profesional liyane kanggo nganakake penilaian lan perawatan - diarani tele.

Telerehabilitasi minangka area telemedisin sing digunakake ing Amerika Serikat dening departemen kesehatan kanggo ngatasi kesenjangan ing antarane macem-macem pengaturan perawatan medis diwasa. Departemen Kesehatan AS sukses nggunakake layanan telemedisin kanggo ningkatake kesehatan kanthi nggabungake spesialisasi medis lan macem-macem konteks ing macem-macem konfigurasi kanggo nggayuh asil pasien sing optimal.

Ana macem-macem bentuk telerehabilitasi sing digunakake lan kalebu sinkronisasi lan asinkron, ngawasi pasien jarak jauh lan panggunaan aplikasi kanggo ningkatake kesehatan.
Kasedhiya akeh literatur kanggo ndhukung panggunaan telerehabilitasi kanggo perawatan pasien diwasa; Cochrane wiwit taun 2013 minangka sawetara conto[2] sing nglaporake efektifitas telerehabilitasi ing wong sing ngalami stroke, lan publikasi 2015 dening Molini lan kolega[3] sing mriksa aplikasi layanan telemedisin kanggo komunikasi lan kelainan ngulu nyoroti asil positif, contone, rasio bathi-bathi kanggo rehabilitasi lan paningkatan aplikasi uga kepuasan pasien.
Kanggo nggedhekake informasi sing kasedhiya, Kristen lan Joneen[1] ditindakake ing taun 2019 (lan diterbitake ing taun 2020) kajian sistematik literatur ilmiah babagan rehabilitasi tele ing layanan sing ana gandhengane karo patologi pidato.

  • Priksa penerapan lan efektifitas telerehabilitasi diwasa ing layanan kanggo wong diwasa cacat komunikasi.
  • Priksa kanthi rinci babagan pangawasan sing diawasi kanthi mbatalake kanggo njupuk informasi babagan profesional sing ana gandhengane, peralatan lan setelan sing digunakake (contone, ing omah utawa mbatalake ing antarane klinik-klinik sing beda).

Ing riset sing dianggep, ahli terapi wicara komunikasi karo pasien liwat konferensi video nggunakake piranti lunak komersial (Skype, Zoom, lan liya-liyane) lan piranti lunak riset khusus, dene piranti kasebut kalebu komputer, tablet lan sistem telekonferensi lengkap.

Temuan saka tinjauan sistematis iki terus ndhukung premis artikel iki, yaiku kesesuaian telerehabilitasi kanggo ngatasi kelainan pidhato ing pasien diwasa. Panulis nemokake bukti khasiat lan penerapan praktik rehabilitasi tele, utamane ing mode sinkronisasi lan konferensi video; layanan sing dileksanakake mbatalake ing omah pasien wis nuduhake asil sing positif bisa uga amarga aplikasi kasebut ing lingkungan komunikasi sing luwih alami tinimbang klinik.

Ing kesimpulan, sing diterangake dikonfigurasi dadi lapangan sing berkembang lan berkembang kanggo terapi wicara, nanging proyek paneliten sing kuat isih dibutuhake, kalebu panggunaan panelitian eksperimen kanggo ngontrol macem-macem variabel, kanggo nemtokake efektivitas layanan telerehabilitasi kanthi pasti. Kajaba iku, riset mbesuk bisa njlentrehake peran lan pengaruh penyedia layanan kesehatan jarak jauh, ngewangi dheweke kanggo menehi pitulung teknis utawa praktis sing luwih apik kanggo para pasien sajrone layanan rehabilitasi pidato.

Bahan kita kanggo aphasia

Kabeh app bisa digunakake kanthi gratis online. Kanggo nggunakake aplikasi web sanajan offline ing pc lan ndhukung karya kita bisa download aphasia KIT. Koleksi iki ngemot 5 aplikasi web (Nulis tembung, Pangerten leksikal, Jeneng suku kata, Kenali suku kata lan Tabel suku kata) kanggo digunakake ing PC lan luwih saka sewu kaca kertu kanthi kegiyatan nyithak, tabel komunikasi lan macem-macem bahan.

Kita uga nggawe telung koleksi kegiatan ing basa PDF sing dipérang miturut area:

Kanggo artikel teoretis ingaphasia sampeyan bisa visit arsip kita.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Perawatan semantik ing wong diwasa