Ing taun-taun pungkasan, kita wis nate nerbitake tes anyar kanggo menilai maca, utamane kanggo para remaja lan wong diwasa. Iki minangka warta sing apik banget, yen kita nganggep, nganti sawetara taun kepungkur, kanggo klompok umur iki, kita mung duwe kalibrasi tes sing dirancang kanggo bocah cilik (sing ora kalebu artikel iki).

Ing sawetara klompok umur bisa uga ana sing katon keluwih-luwih tes kanthi ciri sing padha, nanging nyatane, ora disaranake ngatur maneh tes sing padha sajrone nem wulan kanggo ngindhari efek sinau, kasedhiyan tes sing padha mbantu alternatif sing dievaluasi.

Ayo lunga saiki kanggo ndeleng tes utama sing digunakake kanggo ngevaluasi maca. Bukti sing diwenehake link kasebut kasedhiyaaku gratis.


Sekolah Dasar

Unsur sublexical (graphemes lan tembung)DDE-2 - PLS - COST
Tembung lan dudu tembungDe.Co.Ne. - DDE-2 - ALCE - Santa Lucia
trackKlinik MT-3

Sekolah menengah ngisor

Tembung lan dudu tembungDDE-2
trackKlinik MT-3

Sekolah menengah kelas loro (rong taun)

Tembung lan dudu tembungMT 16-19 - BDA 16-30
trackMT 16-19 - BDA 16-30 - Santa Lucia
Dys-parole, Lagu leleh, Maos menengBDA 16-30

Universitas lan wong diwasa

Tembung lan dudu tembungBDA 16-30 - LSC-USA
trackBDA 16-30 - LSC-USA - Santa Lucia
Dys-parole, Lagu leleh, Maos menengBDA 16-30

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!