Lembar data teknis

TINV - Tes Intelligence Non-Verbal

jeneng: TINV (Uji Kepinteran Non-Verbal)

Autori: Donald D. Hamill, Nils A. Pearson, J. Lee Wiederholt

Omah penerbitan: Erickson

Rilis taun: 1998

Wilayah diselidiki: Intelijen umum

Range umur: 6 taun - 90 taun

Descrizione

Il TINV a tes intelektual non-verbal, panginten kanggo ngira kecerdasan ing subjek sing duwe masalah linguistik (tuli-bisu, aphasis, dwibahasa utawa sing ora nyukupi basa ing papan sing ditliti) utawa karo kekurangan motor. Ing kasus kasebut, tes tradisional kayata sisik Wechsler bisa ngasilake skor diinterpretasi utawa diarani ora bisa dikendhaleni.

Alat iki, liya, nyedhiyakake cara tanggapan sing ora langsung (lan panjelasan macem-macem subtis liwat pantomime uga diwenehake) lan kasusun saka macem-macem seri tabel sing saben wektu subjek kudu milih gambar (geometrik utawa tokoh nyata) sing ngrampungake pesawat gambar saka wektu kanggo wektu dituduhake. ing TINV ngidini diwenehi nilai standar, persentil, nilai umur pangembangan lan telung kuota intelijen ora langsung lan bisa diterbitake kanthi masing-masing ing udakara 1 jam.

Sawise rampung tes sampeyan bakal entuk i nilai standar saka 6 subtis samesthine, a Quent Intelligence non-verbal, a Quent Intelligence non-verbal kanthi ilustrasi obyek, a Quent Intelligence non-verbal karo tokoh geometri.

Struktur uji

Anime gambaran saka obyek

Ing subuktif iki ana rong gambar sing gegayutan, lan sawise ana gambar kanthi kothak kosong ing jejere, bakal diisi obyek sing pas kanggo entuk hubungan sing padha.

Ilustrasi ilustrasi

Tugas sing ditampilake rong obyek lan obyek katelu (ing sawijining gambar), sing paling cedhak karo rong konsep pisanan.

Kategori tokoh geometri

Tugas mirip karo sing sadurunge nanging nggunakake tokoh geometri tinimbang obyek nyata.

Urutan gambaran

Ing subah iki kemampuan kanggo ngrampungake seri 3 desain diukur, kanthi desain liyane sing dipilih saka pirang-pirang gambar (siji jawaban sing bener lan sawetara distractors).

Urutan saka tokoh geometri

Tugas padha karo sing sadurunge kajaba nggunakake tokoh geometri tinimbang perwakilan saka objek nyata dunya.

Pros lan Cons

Kaluwihan

  • Temtu, nilai paling relevan kanggo TINV yaiku kemampuan kanggo ngira trampil pertimbangan kanthi cara rampung ora verbal; ora mung subyek ora perlu ngomong kanggo menehi jawaban sing bener, nanging pangiriman dhewe uga kalebu kemampuan kanggo nerangake tugas nggunakake sadurunge nyeret.

  • Tes ora kalebu watesan wektu ing jawaban (sanajan ora mbutuhake administrasi sing akeh banget) lan iki minangka kauntungan tambahan nalika ngrampungake wong sing nuduhake kuatir nalika ngerti wis rampung, lan nalika subjek ora bisa menehi jawaban kanthi cepet (menehi resiko Yen ora, kanggo ngremehake katrampilan pertimbangan wong).

  • Il TINV ora mbutuhake katrampilan manual sing apiksaengga ndawakake kemungkinan administrasi ing macem-macem jinis pasien.

  • Ing panaliten Amerika nuduhake katrampilan psikometri sing apik. Khusus, ana persetujuan banget kanggo nulis protokol sing padha ing antarane para penilai sing beda (berkat prosedur sing gampang banget), konsistensi internal dhuwur (uga karo administrasi ing macem-macem kelompok dibedakake karo akeh karakteristik), resistensi sing apik kanggo uji-uji sawise sawetara wulan (khususe babagan 'Nonverbal Intelligence Quotient'), Korélasi sing apik kanthi nilai tes intelektual liyane (WISC-III, umpamane), kemampuan mbedakake wong-wong sing cacat intelektual, lan skor ora nduwe distorsi sing signifikan nalika tes kasebut ditindakake dening klompok-klompok sing ana hubungane karo populasi tartamtu dibandhingake conto standarisasi (budheg-bisu, wong Asia, wong sing ora duwe kawruh sinau) , individu sing dudu pribumi ...).
Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Apa tingkat pendhidhikan duwe pengaruh ing tingkat intelektual?

  • Alat iki nduweni biaya adoh suda dibandhingake tes intelektual liyane (mikir, umpamane saka Raven's Progressive Matrices, WISC-IV lan WAIS-IV).

Cacat

  • Babagan utama iki test è ora duwe standarisasi Italia (nanging mung Amerika lan rada tanggal), masalah sing asring ditemoni karo tes sing dipasarake lan digunakake ing negara iki (mung mikirake TPV lan TEMA saka omah penerbitan iki, utawa VMI of Giunti OS). Nanging, minangka tes sing ora kalebu mediasi beban linguistik lan budaya rendah, risiko distorasi skor ing pedunung Italia kudu diwatesi, amarga panliten sing ditindakake kanthi tes iki ing macem-macem populasi saran. Nanging, ana versi sing diterbitake Hogrefe standarisasi ing Italia: siji-sijine drawback utama yaiku biaya: mula saka udakara 70 euro dadi 380 euro.

  • La kualitas gambar ora paling apik lan ing sawetara tabel, ana risiko kesalahan bakal ditindakake ora amarga watesan pertimbangan, nanging amarga kesulitan ngenali gambar kasebut dhewe.

  • Ing mratelakake panemume, sawetara piring asale solusi ambigu amarga menehi macem-macem jinis solusi sing beda, saéngga mbukak risiko ngubungake kesalahan ing subyek kasebut amarga ana sebab sing cukup.

  • sanajan tes kasebut ditentukur saka 6 taun, ing TINV (utawa paling tes sawetara) ora pati jelas karo bocah sekolah dhasar: kanggo entuk skor normal, sawetara jawaban sing bener banget asring cukup lan, ing sawetara kasus, sanajan kabeh jawaban salah, sampeyan ora entuk nilai sing kurang, saéngga angel ngenali bocah karo kangelan intelektual.
Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Ujian Neuropsikologis Brief 2. Nyemak

Serat

Il TINV temtu katon kaya siji alat sing migunani klinis, utamane karo individu sing amarga macem-macem alasan bisa uga ora cocog kanggo penilaian karo tes lan baterei IQ sing paling sering digunakake, saéngga nuduhake pitulung sing migunani ing pambiji neuropsikologis.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Bocah-bocah sing ora prihatin lan hiperaktif: latihan wong tuwaTembung VCLA 8-12