Nalika saka kelas loro luwih sawetara tes kasedhiya kanggo neliti macem-macem aspek maca (dhaptar tembung, dhaptar non-tembung, perangan), isih isih kasedhiya tes sing kasedhiya kanggo taun pisanan sekolah dhasar (ing antarane, kita nuduhake, Nanging, tes kasebut DE.CO.NE. - gratis - sing duwe dhaptar tembung lan dudu tembung ing aksara kapital).

Kanggo alasan iki, artikel sing diterbitake dening Cornoldi et al. (E kasedhiya gratis qui ing situs web panulis) ing endi tes anyar dituduhake bocah-bocah ing sekolah pertama sekolah dhasar. ing Tes Bacaan Sublessis (PLS) kawangun dening 50 barang (44 suku kata lan 6 bisyllables) kanthi huruf kapital sing bisa diwaca kanthi cepet; artikel uga nampilake setelan kanggo maca kacepetan lan kasalahan. Sampel referensi yaiku 236 bocah.

Artikel kasebut uga nglaporake data babagan kesahihan sing serentak karo tes liya sing diwenehake ing klompok umur iki (track MT kanggo mburi pertama, tes PR-CR2, tes Grafik persepsi lan organisasi motor-motor).

Mula, tes sing cepet sing bisa digunakake minangka screening kanggo ngerteni kasusah maca sing wis ana ing sekolah pertama ing sekolah dasar.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Nambah babagan sinau sinau kanthi mandhiri kanthi ringkes

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri