Amarga jumlah riset sing ditindakake, meh ora ana sing kepengin banget mangsuli babagan pentinge tingkat intelektual ing kemampuan kanggo entuk kualifikasi, utawa paling kemungkinan kemungkinan sukses ing tingkat akademik minangka asil saka dhuwur Intelligence.

Saliyane iku, sesambungan songsho kurang disinaoni, yaiku kemungkinan tingkat pendhidhikan ningkatake tingkat intelektual. Hipotesis iki wis diuji dening tim riset saka Denmark[1], sing nglakoni sinau luwih saka 7000 taun luwih saka 45 wong. Peneliti ngetrapake jumlah akeh peserta kanggo 3 pambiji tingkat intelektual: siji ing umur 12 taun, siji umur udakara 20 taun lan umure udakara 57 taun.

Apa sing ditemokake?

Ngerteni tren tingkat intelektual sing ana hubungane karo peningkatan taun pendidikan, kita duwe data ing ngisor iki:

  • Ing survey a 20 taun umur, ana Tambah rata-rata 4,3 nilai IQ kanggo saben taun tambahan sinau.
  • Ing survey a 57 taun umur, ana Tambah rata-rata 1,3 nilai IQ kanggo saben taun tambahan sinau.
  • IQ cenderung munggah nalika tingkat pendhidhikan munggah nganti udakara sinau udakara 17 taun (tekan plato ing titik iki).
  • Hubungan iki tetep signifikan sanajan mriksa efek saka IQ awal (ing deteksi pisanan ing 12 taun).
  • Sing wiwitane duwe IQ Lower entuk manfaat luwih akeh kenaikan taun pendhidhikan (IQ kurang saka 90)

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

Hubungan antara fungsi memori lan eksekutif