Terus review saka sumber daya kanggo rehabilitasi neurokognitif lan kanggo pelatihan fungsi eksekutif, ana aplikasi migunani banget sing bisa diinstal ing smartphone utawa tablet. Nanging, yen situs kasebut biasane gratis, aplikasi kasebut asring dikenani biaya.

Salah sawijining aplikasi yaiku Lumosity. Diundhuh kanggo smartphone lan tablet, nduweni akeh sumber daya sing dibagi karo area sing disenengi:

1) Memori


2) manungsa waé

3) Ngatasi Masalah

4) Keluwesan

5) Kacepetan

6) Basa

7) Matematika (matematika)

Kanggo saben wilayah, kasedhiya luwih saka 5 game. Ing kene, kita nyebutake game kanggo saben wilayah sing kena pengaruh:

  • Memori dadi (memori) = Yaiku a game di memori ing ngendi sampeyan kudu mbantu porter hotel kanggo nggawa koper sing bener kanggo tamu. Elingi nomer koper sing bener sing kasedhiya ing lift lan wenehake nomer sing bener kanggo pelanggan. Ing game iki, memori dilatih uga hambatan lan bisa digunakake kanggo nglawan sikap impulsif.
  • Sepur pikiran (manungsa waé) = Ing game iki tujuane yaiku supaya saben kreta menyang stasiun sing cocog. Sampeyan kudu ngalihake trek ing titik sing ditandhani ing peta kanggo ngganti jalur saben sepur lan nggawa menyang stasiun kanthi warna sing padha. Game kasebut mesthine bisa nglatih perhatian, nanging uga ngrencanakake amarga kudu kanthi cepet ndeleng tujuan saben kereta lan ngrencanakake rute sing bener.

  • Ebb lan Aliran (keluwesan) = ing game iki ana godhong sing ngambang ing dalan banyu. Tujuane yaiku gesek driji menyang arah godhonge obah yen kuning lan geser ing arah sing dituduhake pucuk godhong yen godhong ijo.
  • Bahaya Highway (kacepetan) = Lomba mobil sing kudu sampeyan tabrakan karo mobil liyane, nanging uga alangan liyane. Alangan liyane diantisipasi karo gambar sing diselehake ing sisih tengen ndhuwur sawetara detik. Yen sampeyan apik sajrone sesi game, wektu ekspos pratinjau alangan iki bakal mudhun. Game iki cocog kanggo nggarap kacepetan pamrosesan, nanging uga kudu digatekake

Kabeh aku game padha duwe grafis banget narik ati sing bisa narik kawigaten bocah cilik, nanging uga bocah lan wong diwasa. Ing pungkasan saben sesi sampeyan duwe skor sing bakal dadi bagean saka peringkat lan iki bisa migunani kanggo nglacak kemajuan sampeyan. Saben sesi game (kanggo umume game) paling suwe 2 menit. Kesulitan saben game dimodulasi miturut kinerja pemain lan kesulitan nambah nalika level game maju.

Nanging, Lumosity uga duwe dewa cacat; dhisik sampeyan kudu mbayar a langganan sing bisa dipérang dadi saben wulan utawa tahunan ($ 14.95 saben wulan utawa $ 83 kanggo setaun). Uga, kaya CognitiveFun, aplikasi kasebut ing Inggris, nanging panjelasan game kasebut gampang nganggo ukara cekak lan leksikon pacelathon. Nalika game basa narik kawigaten, game kasebut mung kasedhiya ing basa Inggris.

Uga bisa uga disenengi

Tips migunani kanggo "senam" ing pikiran: Cognitivefun

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri

kesalahan: Content dilindhungi !!
polah deictic