Gagasan manawa area kelemahane kudu ditampa, luwih fokus marang kekuwatan, wis nambah daya tarik ing taun-taun kepungkur. Apike banget kanggo krungu wong sing ujar "Aku ora duwe pikiran matematika" utawa "Aku wong kreatif, dudu wong teknis". Apa bisa ngiyatake ide iki kanthi nglipur para siswa kanthi kangelan kanthi matématika, demotivasi menyang titik nyuda komitmen kanggo subjek iki?

Pitakon iki nyebabake tim riset[1] a kanggo neliti efek sing bisa digunakake dening para guru matematika kanggo strategi "consoling" tumuju para siswa kelas rendah ing daerah iki.

Khusus para peneliti mutusake njawab pitakon ing ngisor iki:

  • Rasa"Intelijen Matematika" ora owah (tinimbang diowahi) bakal melu, ing sisih profesor, a pangadilan sing luwih cepet babagan katrampilan siswa hipotesis?

  • Rasa katrampilan matématika gagal (tinimbang bisa diowahi) mesthi ngasilake praktik pedagogi adhedhasar panglipur mahasiswa ing kangelan lan ing nyuda komitmen dibutuhake ing matématika?

  • Gagasan guru babagan katrampilan matématika gagal (tinimbang diowahi) mesthi wae dirasakake dening siswa, nglibatake a demotivasi ing panaliten saka matematika padha?

Kanggo nyoba mangsuli pitakon sadurunge, peneliti ngembangake panaliten beda.

studio 1

41 siswa saka universitas Amerika pribadi direkrut takon dhisik supaya isi kuesioner sing dibangun nyelidiki ide babagan katrampilan matématika saka wong (ora bisa diganti utawa diganti?). Sabanjure, saben siswa dijaluk mbayangno dadi profesor matematika, kanthi tugas ngadili penampilan siswa kanthi kelas rendah ing tes matematika pisanan taun. "Profesor" duwe tugas kanggo ujar pambiji kinerja sing kurang intelijen matematika sithik e kepriye komitmen sethithik.

Asil nuduhake manawa saya tambah matematika dianggep ora bisa diganti, mula kegagalan siswa amarga ora bisa ditindakake (kosok baline kanggo sing nganggep kemampuan matematika bisa diowahi).

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Alat kompensasi kanggo dyscalculia

Ing wektu iki, bisa uga takon: apa kapercayan babagan kalemahane intelijen matematika nyebabake owah-owahan ing praktik pedagogi?

studio 2

95 siswa Universitas direkrut lan dipérang dadi rong klompok: klompok pisanan digawe maca artikel "ilmiah" sing nerangake yen88% katrampilan matématika saka wong gumantung faktor genetik, nalika klompok kapindho digawe kanggo maca artikel sing nyatakake sebaliknya, yaiku88% katrampilan matématika gumantung ing karangan saka subjek ngembangake dheweke (saka prasetya). Subjek loro klompok kasebut duwe, sepisan maneh, mbayangno sampeyan guru matematika.

Ing jalur kasebut, menehi saran kanggo dheweke kahanan sadurunge, saben "profesor" dijaluk mutusake kepiye cara dheweke nyritakake asil kanggo tugas kasebut matématika tumrap siswa kanthi bathi murah, lan akibate apa strategi sing bakal digunakake kanggo ngadhepi kangelan.

Asil nuduhake manawa sing wis macaartikel babagan kapinteran matematika sing wis ditemtokake sacara genetik cenderung kanggo ngasilake asil sing ora apik ing tugas matematika kanggo kapasitas kurang tinimbang ora duwe komitmen sethithik lan, sing luwih menarik maneh console mahasiswa, uga ngrujuk pengin ngleksanakake strategi sing dituju nyuda komitmen ing prakara iki dening mahasiswa (umpamane, luwih sithik latihan).

Nganti saiki kita wis ngomong babagan siswa sing mbayangno awake dhewe dadi profésor. Kepiye profesine matematika nyata tumindak?

studio 3

41 lulusan ing matématika utawa lapangan sing ana gandhengane, apa direkrut berkualitas kanggo mulang matématika. Maneh skenario sing padha karo sing diterangake kanggo sinau sadurunge digawe, ing endi profesor kasebut menehi kritik babagan prestasi negatif siswa ing tes matematika kasebut ngasilake ketrampilan sing kurang tinimbang kanthi komitmen sethithik. Selaras karo pasinaon sadurunge, sing nganggep kemampuan matematika aentitas tetep cenderung kanggo ngubungake kegagalan kanggo katrampilan miskin. Salajengipun, guru-guru ingkang sami saget komunikasi babagan asil negatif tes matematika ing cara panglipur oo kanggo nggunakake Sastranegara pedagogi sing tujuane ngilangi matématika (umpamane ngajak siswa supaya ora milih kursus sing fokus ing subjek iki), ngarepake asil sing ora apik saka dheweke ing ngarep.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Tabel kaping saka disk

Saiki ayo pindhah menyang sudut pandang siswa. Apa pengaruh sing diasilake komunikasi konsolasi iki kanggo siswa?

studio 4

44 direkrut siswa saka universitas Amerika pribadi lan padha takon mbayangno yen gagal ujian matematika. Ing titik kasebut, subjek kasebut dibagi dadi 3 klompok:

  • Klompok pisanan nampa siji komunikasi asil kanthi cara consolatory (Contone, "Aku ngerti manawa sampeyan mahasiswa sing apik banget ing subjek liyane, nanging ora kabeh sing duwe pikiran matematika. Aku bakal nggawe manawa nelpon sampeyan sekedhik bisa ing kelas supaya ora meksa sampeyan lan aku bakal menehi latihan sing disederhanakake. Kita tetep ngubungi")
  • Klompok kaloro nampa siji komunikasi asil sing padha adhedhasar owah-owahan strategi sing dituju kanggo ningkatake kinerja (contone, "Aku ngerti sampeyan minangka mahasiswa sing berbakat lan aku pengin ngganti strategi sinau, bisa uga bisa dadi tutor. Aku bakal sering nelpon sampeyan lan menehi tugas sing luwih abot. Kita terus sesambungan")
  • Klompok katelu disampekno asil karo sawetara frasa sing digunakake kanggo kelompok liyane ma tanpa panglipur lan tanpa strategi pedagogical (contone, "Aku ngerti sampeyan mahasiswa sing duwe bakat. Ayo dadi sambung").

Asil nuduhake siswa ing klompok "panglipur" dheweke ngerti dening profesor hipotetis ide dheweke intelijen matématika sing ora bisa owah, uga kurang pengarepan lan investasi ing. Siswa kasebut dhewe, nampa tanggepan panglipur lan komitmen nyuda, krasa dilaporake kurang motivasi lan kurang disengkuyung tinimbang sing nampa umpan balik liyane, uga ngarep-arep supaya Asile mlarat ing pungkasan taun.

Kanthi mbandhingake telung klompok kasebut, sing dirasakake ajining dhiri saka profesor dheweke dadi klompok sing nampa swara rendah sing nerangake manawa bakal ditindakake strategi kanggo nambah komitmen ing prakara kasebut.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing: Fungsi eksekutif sing prédhiksi katrampilan matématika

Serat

Profesor sing percaya marang kabisan matematika gandhengane lan ora owah bakal cenderung ngadili luwih cepet siswa adhedhasar tes awal siji. Profesor sing padha bisa uga sing paling mungkin console siswa berjuang karo matematika, dadi nyuda komitmen dheweke wiwit feed sawetara pangarepan dandan.

Sanajan strategi guru ditujokake consolare e nyuda gaweyan ing bagean siswa duwe tujuan nyuda frustrasi, mula asil kasebut bakal ngasilake efek gerakan sing beda: siswa bakal ngerti motivasi sing kurang kanggo melu ing matématika lan pangarep-arep sing ala marang dheweke dening profesor.

Adhedhasar asil kasebut penulis panliten[1] nggawe spekulasi yen sistem pendhidhikan adhedhasar nampa kesulitan lan fokus marang kekuwatan bisa uga kurang positif tinimbang sing sampeyan pikirake, kanthi resiko ora bisa ngundhakake siswa supaya bisa ngupayakake sajrone ngadhepi kesulitan.

Miwiti ngetik banjur pencet Ketik kanggo nelusuri